Nokian osakkeenomistajat hyväksyivät kaupan

Nokian osakkeenomistajat hyväksyivät kaikki ehdotukset eilisessä ylimääräisessä yhtiökokouksessa Alcatel-Lucent-kaupalle, joka toteutunee lopullisesti ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Enää jännitetään kuinka suuren osuuden Alcatel-Lucentin osakkeenomistajista Nokian saa mukaansa.

Nokian osakkeenomistajat ilmaisivat eilen täyden tukensa suunnitellulle Alcatel-Lucent -kaupalle, hyväksymällä kaikki ylimääräiselle yhtiökokoukselle tehdyt ehdotukset osakevaihdosta ja muista kauppaan liittyvistä sopimuksista. 99,49 % ylimääräisessä yhtiökokouksessa edustetuista äänistä kannatti ehdotusta.

ristosiilasmaa’’Osakkeenomistajat ovat ilmaisseet jakavansa vahvan uskomme siitä, että yhdistyneellä yhtiöllä on pitkällä aikavälillä paremmat valmiudet saavuttaa asema maailman johtavana verkkoteknologiayhtiönä’’, sanoo Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Nokia on saanut kaikki viranomaishyväksynnät saatiin odotettua aiemmin ja Alcatel-Lucentin arvopapereita koskevat, Ranskassa ja Yhdysvalloissa tehtävät julkiset osakevaihtotarjoukset käynnistyivät ennen ylimääräistä yhtiökokousta.

Kaupan ehtona on edelleen, että riittävä määrä Alcatel-Lucentin osakkeenomistajista tarttuu vaihtotarjoukdeen. tarjottujen osakkeiden vähimmäismäärää koskevan ehdon täyttyminen.

nokia_Rajeev_Suri.”Rohkaisemme nyt Alcatel-Lucentin osakkeenomistajia ja vaihtovelkakirjalainojen haltijoita realisoimaan tämän potentiaalin tarjoamalla arvopaperinsa julkiseen osakevaihtotarjoukseen”, viesti Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa.

Nokian tlimääräinen yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään yhteensä enintään 2 100 miljoonan osakkeen antamisesta suunnatulla osakeannilla yhdessä tai useammassa erässä valtuutuksen voimassaoloaikana Nokian ja Alcatel-Lucentin yhdistymisen toteuttamiseksi.

Eilinen uutisemme yhtiökokouksesta.

Katso Nokia-videot

Nokian esittelyvideo (linkki) 150 vuodesta uuden suunnan kynnyksellä. Mainonnallisesta otteestaan huolimatta videolla on myös monia mielenkiintoisia historiallisia osuuksia 80-90-luvulta kännyköideen ja mainoksineen. Video julkistettiin 12.5.2015 kun Nokia täytti yhtiönä 150 vuotta. Uudempaa Nokiaa edustaa video (linkki)), jossa kerrotaan  Ozo-virtuaalitodellisuuskameran kehittämisestä Nokian Tamprereen tuotekehitysyksikössä.