Uuden Nokian ensimmäinen päivä

Nokia ja Alcatel-Lucent juhlistivat tänään toimintansa aloittamista yhdistyneenä yhtiönä.  Nokian uudistumisprosessi on saatettu samalla päätökseen. Seuraavaksi valmistaudutaan  helmikuussa järjestettävään Mobile World Congress 2016-tapahtumaan, jossa yritys aikoo kertoa lisää visioistaan. 

Nokian ja Alcatel-Lucentin tiimien kuukausia kestänyt suunnittelutyö huipentuu torstain juhlallisuuksiin yhtiön toimipaikoissa. Liikevaihdolla mitattuna Nokia nousee 24,7 miljardilla eurolla lähes ruotsalaisen Ericssonin rinnalle, mutta kintereillä tulee myös kiinalainen Huawei.

”Jatkamme tästä eteenpäin innostuneina, itsevarmoina ja edelleenkin valmiina haastamaan vallitsevaa tilannetta”, vakuuttaa Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa. Nokia on toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan  myös maailmanlaajuisesti entistä vahvempi ja sillä on ensiluokkaiset innovointivalmiudet sekä laaja tuotevalikoima.NokiaAlcatelLucent

Yhdistyminen tapahtui Surin mukaan Alcatel-Lucentin kanssa juuri oikeaan aikaan.”5G-tekniikkaan, esineiden internetiin ja pilvipalveluihin siirtymisen myötä kiihtyvä teknologian muutosvauhti vaatii verkoilta poikkeuksellisia, uusia valmiuksia,” Rajeev Suri sanoo.

Uudessa Nokiassa on 104 000 työntekijää sekä viisi liiketoimintaryhmää. Uutta on luomassa yli 40 000 tutkijaa ja tuotekehittäjää. Tutkimuspanokset ovat 4.2 miljardia euroa ja yhtiön tutkimuslaboratorioihin kuuluu myös maineikas Bell Labs.

Aloituskuva: Nokian historiallinen logo yhtiön alkuajoilta.

VIDEO: Risto Siilasmaa avaa Nokian mullistusten taustoja, Yle Areena 14.1.2016 (LINKKI)