Muratan tyttöroboteissa suomalaisosaamista

Japanilainen elektroniikkavalmistaja Murata esittelee Matka-messuilla Cheerleader-tyttörobottejaan, joissa on käytetty myös Suomessa valmistettuja erikoisantureita. Tasapainottelun ja synkronoidun liikkeen taitavat robotit sisältävät pitkälle kehitettyä anturi-, viestintä- ja ryhmäkontrolliteknologiaa.

Murata lanseerasi ensimmäiset Cheerleaders-robotit vuonna 2014. Matkamessuilla esillä olevat Murata Cheerleadersit ovat jo neljäs sukupolvi yhtiön robottiperheessä polkupyörää ajavan Murata Boy:n ja yksipyöräisellä liikkuvan Murata Girlsin jälkeen, joita on esitelty muun muassa Hannoverin ja Münchenin tekniikkamessuilla.

Murata järjestää robottiesitykset Matka-messuilla yhteistyössä Japanin Suomen suurlähetystön kanssa. Maailmalla Cheerleaders-robotit ovat herättäneet runsaasti huomiota.

’’Toivomme, että Murata Cheerleaders –robotit tuovat iloa kaikkialleMuratarobotit maailmaan ja inspiroivat erityisesti nuoria ja tulevia sukupolvia innovoimaan”, sanoo Muratan viestinnästä Koichi Yoshikawa. Hänen mukaan niissä kehitettä teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi autojen turvallisuutta edistävissä ratkaisuissa ja muissa älykkäissä sovelluksissa.

Murata Cheerleaders –esityksiä on tällä viikolla järjestettävillä Matka-messuilla Japanin osaston esitystila 7 f 70 neljästi päivässä. Perjantaina 22.1.2016 esitykset alkavat kello 11, 13, 15 ja 17.

Japanilainen elektroniikkavalmistaja Murata tuli Suomeen ostamalla vuonna 2011 anturivalmistaja VTI Technologiesin. Yrityksellä on MEMS-antureita valmistava tehdas Vantaalla.

Lisätietoja Muratan roboteista (LINKKI), esite (LINKKI, pdf) ja nettivideo käytännön toteutuksesta (LINKKI)