Etelä-Savossa häkättiin tuloksellisesti

Suomalaisissa teollisuuden suuryrityksissä suosioon noussut häkkäystapahtuma rantautui Kuorttiin  viime viikonloppuna. Pienille ja keskisuurille teollisuusyrityksille tarkoitetussa Industrial Hackathonissa kisattiin Etelä-Savon  parhaan digitaalisen ratkaisun kehittämisestä.

Häkkäystapahtumia on tähän saakka järjestetty vain suuryrityksissä, kuten Konecranesissa tai Nokiassa. Niissä etsitään vapaaehtoisten kehittäjien kanssa uusia, lähinnä digitaalisia ratkaisuja kohdeyritysten tarpeisiin.

Kuortin pilottitapahtumassa kohteena olivat paikalliset teollisuusyritykset pk-yritykset Plastep ja Pelaser. Viime perjantaina käynnistyneessä tapahtumassa yhteensä 42 kisaajaa kehittivät yhdeksässä tiimissä ratkaisuja, joiden tarkoituksena on helpottaa ja kehittää yritysten jokapäiväistä toimintaa.

’’Tiimit tarttuivat haasteisiin niin antaumuksella, että yöunet ja tapahtuman oheistoiminta jäivät paitsioon. Työskentely jatkui lähes tauotta pizzan ja pikkunaposteltavan voimalla lauantai-iltapäivään saakka, jolloin alkoi töiden esittely’’, kertoo tapahtuman järjestäjä Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kehityspäällikkö Kimmo Haapea.

Voittajiksi vuorokauden kehittämisurakasta selviytyivät Plastep Oy:n sarjassa Sara Nordlund ja Mikko Hirvonen Mikkelin Ammattikorkeakoulusta digitaalisella työnkuittausjärjestelmällä. Pelaser Oy:n ykköspalkinto jaettiin puolestaan kahden tiimin välillä Ilkka Niemisen ja Pekka Nykäsen kehittämille hinnoitteluohjelmistolle ja The Sang Nguyenin, Rajesh Raveendranin ja Carlos Alexander Sorto Gonzalezin suunnittelemalle osavalmisteiden jäljitettävyysratkaisulle.

Plastep ja Pelaser saivat tapahtumasta paljon uusia kehitysajatuksia myös voittajatiimien ulkopuolelta.

’’Kisassa kehitetyt ratkaisut olivat toteuttamis- ja kehityskelpoisia, ja asiaan palataan osallistujien kanssa varmasti pian tilaisuuden jälkeen’’, totesi kisan jälkeen Plastepin toimitusjohtaja Kristiina Ketomäki.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n ja Hermia Groupin yhteistyökumppaneina Industrial Hackathon -tapahtumaa järjestivät Etelä-Savossa Mikkelin ammattikorkeakoulu sekä häkkäystä fasilitoiva Observis Oy. Tampereella yhteistyökumppaneina toimivat DigiSyke-hankkeessa mukana olevat Tampereen yliopisto/Synergos ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Vuoden 2016 aikana Etelä-Savossa on tarkoitus järjestää yhteensä 3-4 vastaavaa tapahtumaa Miksein koordinoiman Uudistuva teollisuus Etelä-Savossa -hankkeen puitteissa, yhteistyössä valtakunnallisen DigiSyke-hankkeen (LINKKI) kanssa. Siinä on haastetta myös muiden alueiden toimijoille järjestää vastaavia häkkäystapahtumia.