Liukenevia bioantureita elimistöön

Tulevaisuudessa elektroniset bioanturit voivat seurata painetta ja lämpötilaa ihmisen tai eläimen kehon tai pään sisällä ja sulavat pois kun niitä ei enää tarvita. Näin vältytään ylimääräisiltä leikkauksilta antureiden poistamiseksi.

Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa on kehitetty bioantureita, jotka sisältävät liukenevaa piiteknologiaa. Rakenteet on määritetty toimimaan normaalisti muutaman viikon ja sitten liukenevan harmittomasti pois kehon omiin nesteisiin.

Anturit tuketuvat magnesiumkalvoihin perustuvaan MEMS-tekniikkaan ja erittäin ohuisiin lehtisiin nanohuokoista piitä, jotka ovat luonnostaan biohajoavia. Tässä kuvia (LINKKI) biosiruista.

Lisää biohajoavista antureista Nanobittejä-sivustolta (LINKKI) ja englannksi Illinoisin yliopiston sivulta (LINKKI).

Kuvat Julie McMahon /University of Illinois