Punnitusantureita rankkoihin olosuhteisiin

Saksalainen HBM on julkistanut digitaalisen PAD-anturielektroniikan rankkojen olosuhteiden punnitukseen. Uutta PADia voidaan hyödyntää esimerkiksi elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

HBM:n PAD-sarjan laitteiden kotelot ovat ruostumatonta terästä ja IP-suojaluokka jopa IP68/IP69K, mikä kestää puhdistamisen korkeimpien hygieenisten standardien mukaan. Siitä on saatavilla useita versiota aina esijohdotetuilla anturiliitäntäkaapeleilla varustettuna (valinnaisesti aseptinen versio) tai plug/plug-mallina

HBM:n uudet PAD-anturit digitoivat analogisten punnitusantureiden tai voima-antureiden signaalit luotettavasti vaikeissakin ympäristöolosuhteissa. Muutos helpottaa asiakkaiden siirtymistä analogisesta mittauksesta digitaaliseen ja tuo mukanaan hyötyjä korkeamman signaalin laadun ansiosta.

”Sähköhäiriöiden kestävyys, pieni koko ja joustavat liitännät yhdessä korkean IP-luokan kanssa tekevät siitä kustannustehokkaan ratkaisun esimerkiksi täytön, pakkauksen, tarkastuspunnituksen ja monipäävaakojen käyttökohteisiin”, sanoo myynti-insinööri Jyri Niinistö HBM Finlandista.

PAD-sarjaa voidaan hyödyntää myös muissa teollisuuden vaativissa prosessisovelluksia, joissa tarvitaan venymämittaustekniikkaan perustuvia antureita. PAD-sarja tarjoaa integroidun mittaussignaalin muokkauksen, johon sisältyy määriteltävä tai automaattinen suodatin ja kaksi kiinteää digitaalista I/O-liitäntää.

Tarvittaessa PAD-sarja voidaan konfiguroida RS485- tai CANOpen-liitäntöjen kautta, mikä mahdollistaa myös analysoinnin ja etäohjauksen tietoliikenneverkkojen kautta.

Lisätietoa: HBM Finland tai PAD-sarjan tuotesivulta.