Sähkömessut aktivoi Jyväskylässä

Jyväskylän Sähkö Tele Valo AV 2016 -messut alkoivat tänään. Sähköalan tuotteiden lisäksi tapahtumassa puhutaan myös esineiden internetistä. Tapahtuma jatkuu perjantaihin asti. Messuilla julkistetaan myös vuoden sähköinsinööri.

Sähkömessujen lähes 300 näytteilleasettajista 60 yritystä on messuilla ensi kertaa. Se kertooo messujärjestäjän mukaan positiivisesta vireestä alalla.

– Vaikka olemme kasvaneet Pohjoismaiden suurimmaksi alan tapahtumaksi, vallitsee meillä edelleen tuttu Jyväskylän henki. Se saa alan konkarit tulemaan paikalle yhä uudestaan, ja uudetkin kävijät kokevat itsensä tervetulleiksi, kertoo tapahtumasta vastaava myyntijohtaja Ilari Tervakangas, Jyväskylän Messut Oy:sta.

Tänäkin vuonna on luvassa aidot erikoismessut, joiden näytteilleasettajat ja ohjelma edustavat parasta antia sähköalan ammattilaisille. Tapahtuma on suunnattu erityisesti urakoitsijoille, suunnittelijoille, arkkitehdeille, asentajille sekä alan opiskelijoille.

”Halleissa on entistä enemmän uutta teknologiaa ja ratkaisuja sekä kokeneita ammattilaisia niistä kertomassa’’, lupaa Ilari Tervakangas. Kaksi vuotta sitten kävijöitä oli yli 15 000. Silloin kävijäpalaute oli Tervakankaan mukaan erinomaista, joten hän odottaa tutun Jyväskylän hengen toteutuvan tälläkin kertaa.

Tapahtuman seminaareihin ja tietoiskuihin sisältyvät niin viranomaisvaatimukset kuin uusimmat ratkaisut aurinkoenergiasta esineiden internettiin (LINKKI).

Lue Sähkömessujen tiedotuslehti  (3.2.2016 LINKKI, pdf), (4.2.2016 LINKKI, pdf) ja (5.2.2016, LINKKI, pdf).

Kuva: Arkistokuva

 

PÄIVITYS 5.2.2016: Kolmessa päivässä lähes 15 000 kävijää

Jyväskylän Sähkö Tele Valo ja AV 2016 -messut keräsivät kolmen päivän aikana lähes 15 000 sähköalan ammattilaista. Seuraavan kerraan Sähkö Tele Valo & AV -messut järjestetään Jyväskylässä kahden vuoden päästä 7.-9.2.2018.

Karppisesta vuoden sähköinsinööri

Sähköinsinööriliitto palkitsi messuilla vuoden sähköinsinööriksi Veikko Karppisen, joka on yksi vaasalaisen taajuusmuuttajayritys Vacon perustajia. Vuoden Sähköteko-tunnustuksen sai tietoliikenteen nopeuttamiseen liittyvästä kehitystyöstään Taneli Riihonen.

Messujen innovatiivisin tuote oli kaapelivalmistaja Prysmianin sähköverkon langaton kunnon mittausjärjestelmä Pry-Cam Grids. Verkkojärjestelmä KNX Awardin sai Suunnittelutoimisto Hakala.’

Päivitetty 5.2.2016.