Tietopaketti radiotaajuuksista

Viestintävirasto järjesti torstaina perinteisen Radiotaajuuspäivän Helsingissä. Nyt tilaisuuden esityskalvot ja esitykset ovat katsottavissa netin kautta. Mukana on tietoa tulevaisuuden kännykkätaajuuksista ja vuoden 2019 radiokokouksesta.

Viestintävirasto radiotaajuuksia koskevassa seminaarin annettiin muun muassa 700 MHz:n tilannekatsaus, kerrottiin seuraavasra maailman radiokonferenssin (WRC-19) valmistelusta, radion tulevaisuudesta, televisiotaajuuksien muutoksista sekä uudesta radiolaitedirektiivi RED:stä.

Viime vuonna pidetyn radiokonferenssin WRC-15 tulokset ja tulevan WRC-19 asialistasta kertoi Viestintäviraston johtava asiantuntija Pasi Toivonen.

Tilaisuudessa ns. Television White Space (TVWS) hyödyntämisestä kertoi Heikki Kokkinen aluetta kehittävästä Fairspectrumista. Uusitun taajuuksien käyttö tulevaisuudessa -raportin esitteli Viestintäviaraston johtaja Jarno Ilme.

Viestintäviraston Radiotaajuuspäivän esitykset voi katsoa Infocrea Oy:n nettivideona (LINKKI). Tilaisuuden aikaiset twitteri-viestit löytyvät haulla: #rtpv2016 (LINKKI) ja esityskalvot ovat tulossa lähipäivinä nettijakeluun (LINKKI) pdf-muodossa. Radiopäivän ohjelma ja puhujien yhteystiedot (LINKKI, pdf, 73 kt) . Aiempien vuosien radiopäivien esitykset (LINKKI) . Kiintoisa on myös 5G-tietopaketti (LINKKI).

Muita Infocrean kuvaamia ICT-seminaareja voi katsoa netistä (LINKKI).