LoRaWAN-verkot käyttöön Saksassa

Piirivalmistaja Semtech esittelee Nürnbergin Mobile World -tapahtumassa  Microchipin ja teleoperaattori Digimondo kanssa esineiden internetin LoRaWAN-liityntätekniikkaa.

Saksalaisella Digimondolla on LoRaWAN-verkot (Long Range Wide Area Network) Nürnbergissä, Hampurissa ja Berliinissä. Verkoston odotetaan tulevan käyttöön yrityksille vuoden 2016 puolivälissä.

Alkuperäinen verkkoinfrastruktuuri, jota testattiin Hampurissa ja Berliinissä vuonna 2015, on hyväksytty asennettavaksi moniin saksalaisiin kaupunkeihin. LoRaWAN-verkkoa operoiva Digimondo on energiayhtiön E.ON:in tytäryhtiö.

Messuilla Digimondo esittelee verkon suorituskykyä seuraamalla langattomasti julkisen liikenteen ajoneuvoja ympäri kaupunkia.  Mukana on Semtechin lisäksi piirivalmistaja Microchip, jonka kehityskitti on varustettu Semtechin LoRa-RF-piireillä.

Digimondo aloitti kesäkuussa 2015 Saksan energiateollisuuden digitointiprojektin, jonka pohjalta ollaan julkaisemassa LPWAN-ratkaisu. Se perustuu LoRaWAN –standardiin.

LoRaWAN-verkkoja on myös Suomessa kokeilukäytössä. Vastaavanlaisia LoRaWAN-verkkoja on myös Suomessa kokeilukäytössä.

Digita kokeilee pääkaupunkiseudulla Actilityn kanssa ja espoolainen Espotel on kehittänyt oman LoRa-alustansa ja toimii LoRaWan-tekniikan testauspaikkana (LINKKI).

Lisää tietoa: Semtech (LINKKI), Microchip (LINKKI), Digmondo (LINKKI) ja LoRa-Alliance (LINKKI)