EtherCAT-ohjainpiirejä antureihin

Saksalainen Infineon esittelee Nürnbergin Embedded World -tapahtumassa  EtherCAT-yhteensopivan XMC4300 mikro-ohjainperheen. Uutta sarjaa voidaan käyttää esimerkiksi teollisuuden toimilaitteissa ja antureissa.

Infineonin ohjainpiirisarja XNC4300 on kehitetty kustannusherkkiin teollisiin sovelluksiin, joilla on myös suuria vaatimuksia suunnittelun joustavuuteen, liitettävyyteen ja reaaliaikaiseen suorituskykyyn osalta. Valmistajalla on aiemmin julkaistu XMC4800-ohjainpiirit raskaampiin sovelluksiin.

Uuden XMC4300-sarjan piirien lämpötila-alueet ulottuvat 85 ja 125 Celsius-asteeseen. Ne ovat LQFP-100 koteloidut ja ovat pinneiltään ja koodiltaan vastaavat kuin XMC4800-sarjassa. Piirit täyttävät AEC Q100 -vaatimukset.

Ohjainpiirien kehitysalustaksi Infineon tarjoaa XMC4300 Relax EtherCAT Kit -tuotetta ja muita kehitystyökaluja. XMC4300 Relax EtherCAT Kit -kehityssarja (LINKKI) sisältää XMC4300-kortin ja  debuggerin sekä  tuen EtherCAT-, CAN-solmulle ja USB-liitännälle.

Ohjelmistokehitykseen, Infineon tarjoaa DAVE -kehitysympäristöään ja maksuttomia ajureiden ja sovellusten kirjastojaan. DAVE käyttää Beckhoffin SSC:ää (Slave Stack Code). Ilmaisten kehitysympäristöjen lisäksi tarjolla on EtherCAT-ohjelmistotukea kaupallisilta kehitysohjelmien toimittajilta.

Lisää Infineonin EtherCAT-piireistä (LINKKI), kehityssarjoista (LINKKI), DAVE-tuesta (LINKKI) ja EtherCAT-tekniikasta (LINKKI). Jakelijat löydät täältä (LINKKI),