Bioanturi tunnistaa flunssan nopeasti

Hongkongilaisen polyteknisen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet nanotenisen bioanturin flunssaviruksen havaitsemiseen. Uusi anturi lyhentää testauksen kestoaikaa nykyisestä noin 1-3 päivästä 2-3 tuntiin.

Hong Kong Polytechnic Universityn (PolyU) tutkijoiden kehittämä bioanturi perustuu luminesenssitekniikkaan, joka toimii kuten kahden magneettisen kappaleen vetovoima. Lisäksi menetelmään liittyy nanohiukkasia, DNA-emäspari ja kultananopartikkeleita.

Kun anturia valaistaan lähi-infrapunan laserilla, voidaan helposti määrittää kohteena olevan influenssaviruksen pitoisuus. Keksintö hyödyntää optista menetelmää, jota kutsutaan ylösmuuntavaksi luminesenssin resonanssienergian siirron (LRET) prosessiksi.

Teknologiaa voidaan käyttää laajemminkin havaitsemaan erilaisia viruksia ja tutkijoiden seuraava tavoite on kehittää matriisi, jolla voi havaita useita influenssaviruksia yhdellä testausalustalla.

Lisää Nanobitteja-sivustolta (LINKKI) ja tutkimustiedotteesta (LINKKI).

KUVA: Hong Kong Polytechnic Universityn tohtorit Mo Yang ja Jianhuan Hao (oikealla) ovat kehittäneet uuden biosensorin nopeaan flunssan ja muiden viruksien havaitsemiseen.