Nopeisiin kuituverkkoihin testausvälineitä

Nopeimmat sadan ja neljän sadan gigabititin optiset verkot tukeutuvat usean kaistan lähettimiin, joissa käytetään 25 Gb/s:n huippulasereita. Niiden testaamiseen Keysight Technologies on kehittänyt uudet modulaariset mittausyksiköt.

Keysight Technologies tuo 25/100/400 gigabitin optisia verkkoja varten moduulirakenteiset N1092X DCA-M-sarjan oskilloskoopit. Uutta ovat aiempaa matalampi kohina ja värinä, jotka mahdollistavat mittaukset pienitehoisista, suurten datanopeuksien NRZ- ja PAM-4-laitteista.

”Olemme työskennelleet tiiviisti useiden kumppaneiden kanssa kehittäen erilaista lähestymistapaa testata optisia lähettimiä,” toteaa Dave Cipriani, Keysightin oskilloskooppien liiketoiminnan johtaja. Niitä ei ole voitu aiemmin mitata millään muulla ratkaisulla.

Käyttöliittymäksi sopii valmistajan oskilloskoopin lisäksi myös kannettavan mikron.
Keysightin oskilloskoopin lisäksi uusia optisia mittausyksiköitä voi operoida kannettavan mikron avulla.

Uusien N1092X-sarjan oskilloskooppien FlexDCA-käyttöliittymä on samanlainen kuin 86100D DCA-X oskilloskoopeissa.

Ratkaisun ansiosta nykylaitteet voidaan korvata helposti uusilla nopeammilla ratkaisuilla, jotka vievät lisäksi aiempaa vähemmän tilaa ja omaavat aiempaa paremman herkkyyden.

Keysightin N1092X-oskilloskooppisarja on saatavana kolmena mallina. N1092A:ssa on yksi optinen kanava, N1092B:ssa kaksi ja N1092D:ssa neljä optista kanavaa.

Laitteiden kanavat ovat kalibroitu jo valmiiksi alan standardin vaatimuksien testeihin 20 – 28 Gb/s nopeuksilla. Uutuudet soveltuvat referenssivastaanottimiksi ja ne tukevat yksi- ja monimuotokuituja ja niissä käytettyjä aallonpituuksia.

Mittausmoduulit ovat tarkoitettu nopeiden optisten verkkojen vaatimustenmukaisuustesteihin.

LISÄÄ: Keysight (LINKKI), tuotesivulta N1092A (LINKKI1), N1092B (LINKKI2) ja N1092D (LINKKI3) ja jakelijat (LINKKI)