3D-messuille uusi innovaatiokeskittymä

Haminan ja Kotkan innovaatiokeskittymä 3D Navetta osallistuu Vantaalla parin viikon päästä järjestettäville Nordic 3D Expo -messuille. Yhteisosastolla ovat mukana myös hankekumppanit Aalto-yliopisto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillisen yliopisto.

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin hallinnoimassa 3D Navetassa ollaan kehittämässä itsenäisesti toimiva, materiaalia lisäävän valmistuksen 3D-tulostuksen keskus.Se tarkoituksena on osaamisen ja verkostojen avulla luoda uutta liiketoimintaa ja työllistämismahdollisuuksia Kotkan-Haminan seudulle.

Uuden innovaatiokeskittymä sijoittumispaikkakunta Pyhtää on ollut aktiivinen 3D-valmistuksen eteenpäin viejänä; esimerkiksi Pyhtään Huutjärven koulu lähti noin kaksi vuotta sitten soveltamaan 3D-tulostusta opetuksessaan. Keskuksen toiminnalla tuetaan myös Kymenlaakson tarvetta teollisen elinkeinorakenteen uudistumiseen.

Markkinoidakseen toimintaansa 3D Navetta on mukana parin viikon päästä Vantaalla järjestettävässä Nordic 3D Expo -messutapahtumassa. Tulevassa 3D Expossa ovat esillä alan uusin tekniikka, tulevaisuuden näkymät, alan kärkiyritykset ja innovaatiot sekä 3D-tulostus ja -teknologianäyttely.

Tapahtuman alkaa jo torstaina 14.4 Firpan jäsenten Materiaalia lisäävä valmistus -vuosiseminaarilla ja jatkuu perjantain 15.4 3D Expon ammattipäivänä. Lauantaina messut ovat avoinna yleisölle.

LISÄÄ: 3D Navetta (LINKKI), Nordic 3D Expo (LINKKI) ja Firpa ry:n seminaari  (LINKKI).

KUVA: Aalto