Uusiteknologia-lehti: Innovaatioseteli käynnistäisi tutkimuskoneen

Tutkimustoiminnan kasvattamiseen on pyritty tutkimushenkilöstön palkkatuella, mutta muutkin keinot kannattaisi hyödyntää kotimaisen tutkimuskoneen käynnistämiseksi, kirjoitetaan Uusiteknologia-lehdessä.  Hallituksen ehdotus innovaatiosetelistä voisi aktivoida erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä uusiin tutkimuspanostuksiin.

Teollisessa murroksessa Suomi tarvitsee radikaaleja  päätöksiä.  Hallitus on päättänyt toteuttaa kokeilun uudenlaisesta innovaatio- ja palvelusetelistä osana yrittäjyyspakettia. Yritys voisi saada valtiolta setelin, jolla se voi ostaa tutkimus- ja kehittämispalveluita korkeakoululta tai tutkimuslaitokselta.

Seteli olisi arvoltaan noin 5 000 euroa, joten se voi toimia vain sytykkeenä tutkimustoiminnan aktivoimiseen. Omaa rahaa pitäisikin olla runsaasti lisää, mutta ammattikorkeakoulujen rehtorit ainakin odottavat innovaatiosetelin tuovan heille lisää tutkimusta.

Innovaatiosetelit voisivat tuoda lisää tutkittavaa myös isommille, VTT:lle ja muille tutkimuslaitoksille. Se varmistaisi osaltaan ettei kotimainen tutkimuskonee hyydy nyt kun vientivetoinen teollisuutemme tarvitsee lisää vietävää, Robotiikka, digitaalisuus, IoT ja teollinen internet voisivat olla hyviä keinoja monelle suomalaisyritykselle kehittää uusia tuotteita tai tehostaa omaa toimintaansa.

Uusi ammattilehti teknologiasta

Suomi on saanut ensimmäistä kertaa vuosiin uuden teknologian kehittämiseen keskittyvän ammattilehden. Mikä parasta, sähköisen näköislehden voi lukea veloituksetta verkossa tai tallentaa pdf-muodossa omalle koneelle. Uuden teknologialehden ensimmäisen numeron aiheena ovat IoT-ratkaisut, teollisen internetin tietoturva ja tuleva 5G-mobiiliratkaisut sekä älykkäät interaktiiviset tekstiilit. Katsastamme myös huippuluokan oskilloskooppeja ja uudenlaista tapaa ohjelmoida sulautettuja järjestelmiä. Lue netistä Uusiteknologia.fi:n uusin numero  (LINKKI).