Työnantajakuva: Kone kakkoseksi – Supercell johtoon

Suomen paras työnantajakuva on peliyhtiö Supercellillä, kertoo T-media.  Viiden parhaan joukossa olivat Kone, Vincit, Reaktor ja Google. Tutkimuksessa selvitettiin  maineikkaimmat työnantajat tekniikan ja kaupallisten alojen osaajien keskuudessa.

Tutkimus toteutettiin T-Median Luottamus&Maine-mallilla, jossa vastaajat arvioivat työnantajan hallintoa, taloutta, johtamista, uusiutumista, vuorovaikutusta, vastuullisuutta, tuotteita ja palveluita sekä työntekijöiden kohtelua.

’’Kone ja Google ovat jo vuosia olleet T-Median työnantajamainetutkimusten menestyjiä, toteaa selvityksen tehneen T-Median liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen.

Muut isot työnantajat ovat joutuneet luovuttamaan paikkansa uuden polven pienemmille työnantajille, kuten Supercell, Vincit ja Reaktor, jotka ovat Salminen-Kultasen mukaan tunnettuja työntekijäkeskeisestä yrityskulttuuristaan.

Huonomaineisimmiksi työnantajiksi vastaajat arvioivat Talvivaaran, Postin, Stockmannin, Tiedon ja VR:n. Kaikki yrityksiä, jotka ovat irtisanoneet runsaasti väkeään viime aikoina.

Tutkimus toteutettiin kahdessa vaiheessa: Esitutkimuksessa 583 tekniikan ja kaupallisten alojen osaajaa nimesi spontaanisti kaksi hyvä- ja huonomaineista työnantajaa. Eniten mainintoja saaneet työnantajat tutkittiin varsinaisessa mainetutkimuksessa, johon vastasi 1999 henkilöä.

Vastaajista 957 oli tekniikan ja 1042 kaupallisen alan osaajaa. Vastaajat antoivat yhteensä 5968 yritysarviota.

Tutkimusaineisto kerättiin sähköisellä lomakekyselyllä 7.4-3.5.2016 yhteistyössä Suomen ekonomit – Finlands ekonomer ry:n, Tradenomiliitto TRAL ry:n, Insinööriliiton IL ry:n, Tekniikan akateemiset TEK ry:n kanssa. Näitä täydensi otos T-Median omasta tutkimusrekisteristä sekä alojen korkeakoulujen opiskelija- ja alumnirekistereistä.

T-Media on maineen mittaamiseen ja kehittämiseen erikoistunut tutkimus- ja viestintäyhtiö. Yhtiö julkaisee myös tekniikan opiskelijoille suunnattua T-lehteä/-sivustoa yhdessä Taloudellisen tiedotustoimiston kanssa.

 

Viisi parasta

 1. Supercell 4.29
 2. Kone 4.28
 3. Vincit 4.27
 4. Reaktor 4.20
 5. Google 3.88

Viisi heikointa

 1. Talvivaara 1.51
 2. Posti 2.50
 3. Stockmann 2.65
 4. Tieto 2.67
 5. VR 2.73
 • Yli 4,00: erinomainen tulos
 • 3,50 – 3,99: hyvä tulos
 • 3,00 – 3,49: kohtalainen tulos
 • Alle 3,00: erittäin heikko tulos

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016