Elisa testaa televisiotaajuuksia kännykkäyhteyksiin

Elisa testaa Oulussa ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa uutta 700 MHz:n taajuutta, jota ollaan  ottamassa mobiililaajakaistan käyttöön. Uusi taajuus parantaisi mobiiliverkon peittoa ja kapasiteettia. Aiemmin taajuutta on käytetty televisiotoiminnassa.

Elisa testasi 700 MHz:n taajuutta Oulussa Nokian järjestelmillä.  Uusi taajuusalue tulee tarpeeseen varsinkin kaupunkien ulkopuolella.

”Uusi 700 MHz:n taajuusalue tarjoaa lisäkapasiteettia laajalla peittoalueella, mikä tarkoittaa käyttäjien kannalta yhä nopeampia ja parempia yhteyksiä, etenkin maaseudulla”, Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen kertoo.

Suomen erityispiirre on viranomaisten ja teleyritysten välinen yhteistyö innovaatiotoiminnassa.Viestintävirasto toimii mahdollistajana yrityksille. ”Suomi voi etukenossa tarjota kokeiluja, joita muualla ei voida vielä tehdä”, toteaa Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Arkistokuva: Nokia

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016