Nyt menivät työkengät teolliseen internetiin

Teollinen internet tulee voimalla uusille teollisuuden aloille. Siitä saatiin esimakua Oulun Pohjoinen teollisuus-messuilla, kun työkenkiä valmistava Sievi kertoi  uudenlaisesta skannauspalvelustaan. Siinä  hyödynnetään konenäkötekniikkaa, koneyhteyttä ja pilvipalvelua.

Messuilla julkistetulla Sievin skannerilla saadaan kengänostajan jaloista tarkat mitat kengän valintaa varten. Ensimmäisen sukupolven laite oli suunniteltu skannaamaan jalkapohja lähinnä pohjallisen valintaa varten. Nyt mukana on koko jalkaterän mittaaminen.

sieviskanneriSievin uusi skanneri (kuvassa) mittaa jalkaterän pituuden, leveyden ja holvikaaren korkeuden konenäön avulla. Laitteessa on skanneriosan lisäksi ohjaustietokone ja langaton verkkoyhteys internetiin.

Sievin uusi järjestelmä suosittelee mittoihin parhaiten sopivaa pohjallista ja kenkämallia.Lisäksi asiakas saa sähköpostiinsa mittaustulokset ja internet-linkin, josta hän voi tutustua juuri hänelle sopiviin kenkämalleihin.

Laitteen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastasivat ylivieskalainen RD Velho. Konenäön toteutti oululainen Hiottu ja käyttöliittymän suunniteltiin ammattikorkeakoulu Centrian tutkimus ja kehitys .yksikössä.

Tuotekehityksen alkuvaiheessa käytettiin myös VTT:tä teknologiaselvityksen teossa.

Sievin Jalkineen tarkoituksena on hyödyntää  pilvipalveluunsa kertyvää tietoa laajemminkin tuotteiden kehittämiseen. Aiemmin näin laajamittaisen ja systemaattisen tutkimustiedon keruu ei ollut yrityksen mukaan mahdollista.

Sievin Jalkine on Pohjois-Euroopan suurin turvajalkinevalmistaja.

LISÄÄ: Tuotetietoa jalkaskannerista (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016