Parissa vuodessa verkkoon enemmän esineitä kuin kännyköitä

Ericssonin mukaan mobiililiikenteen määrä jatkaa kasvuaan ja 12-kertaistuu vuoteen 2021 mennessä. Ericssonin ennusteessa näkyy myös teollisen internetin (IoT) kasvu, jonka mukaan verkkoon kytkettyjen laitteiden määrä ylittää matkapuhelinten määrän vuonna 2018.

Ericssonin vastajulkistetun raportin mukaan IoT-laitteiden määrä kasvaa vuosittain 23 prosenttia. Globaalisti verkkoon kytkettyjä laitteita olisi kasvun seurauksena vuonna 2021 yhteensä 28 miljardia, joista 16 miljardia olisi teollisen internetin laitteita.

Ennusteen mukaan teollisen internetin kasvu on nopeinta Länsi-Euroopassa, jossa IoT-sovellusten määrä nelinkertaistuu vuosien 2015–2021 aikana erityisesti nettiin kytkettyjen autojen myötä. Muita verkkoon kytkettäviä laitteita ovat koneet, mittarit sekä kuluttajaelektroniikka.

“Verkkoon kytkettyjen laitteiden räjähdysmäinen kasvu on merkittävä askel kohti visiomme mukaista verkottunutta yhteiskuntaa. Nyt ihmiset ja eri teollisuuden alat pääsevät oikeasti hyödyntämään digitalisaation, IoT:n ja teollisen internetin mahdollisuuksia, sanoo Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Perustana tulevalle esineiden internetin invaasiolle on tuleva 5G-tekniikka, jota kaikki tietoliikennevalmistajat tutkivat. Tulevat 5G-verkot ovat nykyisiä energiatehokkaampia ja niihin on mahdollista yhdistää esimerkiksi miljoonia antureita ja laitteita.

Ericssonin Mobility Report -raportin mukaan maailmassa on 150 miljoonaa 5G-liittymää vuonna 2021. Kaupalliseen käyttöön 5G-teknologiat on tarkoitus saada vuotta aiemmin.

Ericssonin mukaan tämän saavuttamiseksi tarvitaan lisää kansainvälisesti yhtenäisiä 5G-standardeja. Etelä-Korean, Kiinan, Japanin ja Yhdysvaltojen odotetaan ottavan 5G-liittymät ensimmäisinä käyttöön vuonna 2021.

LISÄÄ: Ericssonin Mobility Report (LINKKI). Lisäksi voit tutkia Ericssonin Mobility Reportin dataa erilaisilla asetuksilla (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!