Design Factoryn perustajalle palkinto

Aalto-yliopiston tuotekehitystehdas Design Factoryn perustaneelle professori Kalevi Ekmanille on myönnetty Maailman kulttuurineuvoston palkinto. Tunnustus tuli hänen työstä kansainvälisen, monitieteellisen ja inspiroivan oppimisen edistämisessä.

Maailman kulttuurineuvosto, World Cultural Council (WCC), on myöntänyt Jose Vasconcelos World Award of Education -palkinnon Aalto-yliopiston koneensuunnitteluopin professorille ja Design Factoryn perustajalle Kalevi Ekmanille. Koko Aallon perusta kolmen korkeakoulun yhdistymisestä kiteytyy muotoilun, markkinoinnin ja teknisen osaamisen osalta Design Factoryssa.

Design Factory -konseptista on tullut merkittävä opetus- ja oppimisalusta. Hän on tehnyt 20 vuoden ajan uraauurtavaa työtä yrittäjyyteen kannustavien, ryhmätyötä tukevien ja opiskelijoita sitouttavien opiskelumenetelmien kehittämisessä.

Ekman, Kalevi Edvard, Aalto-yliopisto, Aalto University, School of Engineering, ENG, 2011
Professori Kalevi Ekman. Kuvaaja Anni Hanén

’’Tämä tunnustus kuuluu koko Design Factoryn mielettömän upealle jengille, joka on paras, hauskin ja rankin työyhteisö, missä olen koskaan ollut. Aalto-yliopisto on panostanut paljon opetukseen ja oppimiseen, ja olen todella ylpeä siitä, että tämä tunnustus osui meille”, sanoo ”Eetuna” tunnettu Kalevi Ekman.

Ekman sai palkinnon visionäärisistä ja inspiroivista ideoistaan, joiden ansiosta opiskelijat, tutkijat ja yritykset yhteen tuovasta Design Factory -ideasta. Maailmalle Otaniemestä maailmalle levinneessä Design Factory -verkostossa on tällä hetkellä jo kymmenen tuotekehityksen tutkimus- ja oppimisympäristöä, viidessä eri maanosassa.

Otaniemen Design Factorylla pidetään vuosittain noin 40 Aalto-yliopiston kurssia, joihin osallistuu noin 1 500 opiskelijaa. Design Factorylla käy vuodessa noin 10 000 ihmistä Suomesta ja ulkomailta, ja siellä on vieraillut satoja opettajia ja useita valtionpäämiehiä. Design Factoryn toimintaa on myös käsitelty lukuisissa tieteellisissä julkaisuissa, graduissa ja väitöskirjoissa.

Tieteen Albert Einstein World Award of Science -palkinnon Maailman kulttuurineuvosto (WCC) myönsi tänä vuonna yhdysvaltalaiselle matemaatikolle ja fyysikolle, professori Edward Wittenille

LISÄÄ: Design Factory:n Product Design Gala 2016 (LINKKI, uutinen) ja Kalevi Ekmanin haastattelu parin vuoden takaa (LINKKI, video) ja toinen videoi Design Factoryn ideasta (LINKKI, video).

Kuvat: Anni Hanén ja Design Factory (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639