Suoratoisto tulee perustason autoihin

Suunnitteluyritys Symbio tuo korealaisen piirivalmistaja Tamul Multimedian kanssa Connected Car (SCC) -liitäntäratkaisun. ARM9-pohjaisen toteutuksen avulla perustason autoihin voidaan tuoda netin suoratoistopalvelut.

Suomalaislähtöinen Symbio on julkistanut korealaisen Tamul Multimedian kanssa edullisen Connected Car –ratkaisun massamarkkinoille. Uusi tuote tuo verkkojen toiminnallisuuden alemman hintaluokan autojen audiojärjestelmiin. Aiemmin nämä palvelut ovat olleet mahdollisia vain kalliimman hintaluokan ajoneuvoissa.

Ratkaisu tukee Apple CarPlay-, Android Auto- ja Baidu Carlife -teknologioita. Symbio Connected Car -ratkaisun (SCC) on rakennettu yhteistyössä korealaisen autoteollisuuden puolijohdevalmistajan Tamul Multimedian kanssa. Tamul Multimedia on 1998 perustettu korealainen puolijohdevalmistaja, joka tarjoaa multimedialaitealustoja autoteollisuudelle ja kodin viihdejärjestelmiin.

Symbion SCC-alustaan kuuluvat äänentunnistus, navigaatio, internet-pohjaiset musiikin suoratoistopalvelut, puhelinintegraatio ja kolmansien osapuolien sovellukset.

SCC on suunniteltu ottaen huomioon laitealustan muisti ja vastaavat rajoitukset. Muistinkulutus ja tarvittava prosessointiteho on optimoitu laitteiston mukaan. Uutta ratkaisua voidaan ajaa usealla laitealustalla ja useissa käyttöjärjestelmissä.

Vuonna 1994 perustetun Symbion asiakkaita ovat esimerkiksi ABB, Intel, Microsoft, Sandvik, Suunto, TBWA, Volvo ja YLE. Suomalaislähtöinen yritys on nykyisin osa VXI Global Solutionsia, jonka pääkonttori sijaitsee Los Angelissa, Yhdysvalloissa. Konserni työllistää 15.000 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti. 

LISÄÄ: Symbio (LINKKI1) ja älyauto (LINKKI2)

Kuva: Symbio

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!