Suomeen uusi moottoreiden testilaboratorio

ABB on avannut uuden moottoreiden testilaboratorion Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaan yhteyteen Helsinkiin. Uudessa laboratoriossa voidaan mitata uusimpien taajuusmuuttajien vaikutusta moottorin suorituskykyyn ja energiankulutukseen.

Uudessa testilaboratoriossa asiakkaiden moottoreita ohjaavat ABB:n uusimmat taajuusmuuttajat. Käytännön testien avulla saadaan puolueetonta mittaustietoa taajuusmuuttajaohjauksen vaikutuksesta moottoreiden kuormitettavuuteen, dynamiikkaan, hyötysuhteeseen ja energiankulutukseen. Laboratorion palvelut on suunnattu koneenrakennusalan asiakkaille.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että voimme uuden laboratorion myötä tuottaa koneenrakennusasiakkaillemme verifioitua, puolueetonta ja kirjaimellisesti rahanarvoista mittaustietoa päätösten tueksi. Testaamalla löydämme yhdessä parhaan mahdollisen taajuusmuuttajaratkaisun asiakkaan tarpeisiin ja vahvistamme kumppanuutta”, liiketoimintajohtaja Lasse Mäkelin Suomen ABB:ltä sanoo.

 Uudessa ABB:n testilaboratoriossa asiakkaiden moottoreita testaan ABB:n uusimmilla taajuusmuuttajilla.

Uudessa Pitäjänmäen testilaboratoriossa asiakkaiden moottoreita testaan ABB:n uusimmilla taajuusmuuttamalleilla.

Uusi laboratorio sijaitsee taajuusmuuttajatehtaalla Helsingin Pitäjänmäellä. Laboratoriossa voidaan testata moottoreita aina 400 kilowattiin saakka. Testituloksia hyödynnetään myös ABB:n taajuusmuuttajien tuotekehityksessä.

Vuonna 2012 yhtiö avasi tuotekehityslaboratorion uuden sukupolven taajuusmuuttajateknologian kehittämiseen ja testaamiseen. Tammikuussa 2015 uutisoitiin tuotannon laajennusinvestoinnista. Kokonaisuudessaan 650 000 euron laboratorioinvestoinnit ovat jatkoa ABB:n sijoituksille taajuusmuuttajaliiketoiminnan kehittämiseen Suomessa.

Moottorilaboratorion perustamiseen ohjasivat hyvät kokemukset vuonna 2011 avatusta nosturi- ja vinssilaboratoriosta. Laboratoriossa koneenrakennusasiakkaat ovat voineet testata ja simuloida nosturi- ja vinssisovellustensa toimivuutta ABB:n taajuusmuuttajien kanssa. ABB aikoo uusia myös tämän sovelluslaboratorion ja kasvattaa sen testauskapasiteettia.

Suomen ABB:llä on maailmanlaajuinen markkinointivastuu taajuusmuuttajissa. Pitäjänmäen tehtaalla Helsingissä työskentelee noin 1300 henkilöä, joista 400 tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa. Kaikkiaan ABB:n taajuusmuuttajabisnes työllistää 6000 henkilöä yli 80 maassa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639