Flinkenberg sijoittaa aurinkoenergiaan

Teollisuustekniikan maahantuoja Flinkenberg on hankkinut 30 prosenttia GreenEnergy Finland Oy:n (GEF) osakekannasta. Kyseessä on noin miljoonan euron pääomasijoitus uusiutuvan energian alan kasvuyritykseen, joka on toimittanut kuvan aurinkovoimalan Helsingin Kivikkoon Helen Oy:lle.

Aurinkoelektroniikkaa toteuttava GreenEnergy Finland saa Flinkenbergistä pitkäjänteisen teollisen yhteistyökumppanin. Osapuolet ovat myös sopineet, että GreenEnergy Finlandin hallitus saa puheenjohtajakseen Christoffer Ehrnroothin ja uudeksi jäseneksi Henrik Gayerin, joka on aiemmin toiminut muun muassa Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtajana.

Omistusjärjestelyllä yhtiöt hakevat synergiaetuja. Yhtiöiden liiketoiminnot täydentävät toisiaan erinomaisella tavalla ja molemmat yhtiöt tulevat jatkamaan omien tuotteidensa ja palveluidensa tarjontaa ja kehittämistä. Flinkenbergin tuotevalikoimaan kuuluu monia aurinkoenergiatuotteita, kuten akkuja, inverttereitä ja aurinkopaneeleja.

”Me uskomme vahvasti aurinkosähköalan kasvuun. Teknologia on kehittynyt viime vuosina huimasti ja tämän hetken matala korkoympäristö on otollinen aurinkopaneelijärjestelmien hankintoihin”, kertoo Flinkenbergin kehitysjohtaja Christoffer Ehrnrooth.

GreenEnergy Finland Oy:n toimitusjohtaja Miko Huomon mukaan Flinkenbergin sijoitus on tärkeä osa yrityksen hakemaa yhteensä noin kolmen miljoonan euron rahoituspakettia. Yrityksen mukaan Suomen aurinkosähkömarkkinoiden koko vuoteen 2030 mennessä lasketaan miljardeissa euroissa. Yritys hakee kasvua  Suomen markkinoiden lisäksi projektiviennistä ulkomaille.

GreenEnergy panostaa omaan tuotekehitykseen kehittämällä muun muassa omaa pilvipohjaista tuotannonseuranta- ja kulutuksenohjausjärjestelmää, joka tukee energiatehokkuutta ja aurinkoenergian hyödyntämistä kiinteistötasolla. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin kolme miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 15.

Kuva: Helen Oy:n Kivikon aurinkovoimala, GEF 852,72 kWp.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639