Saksalaisvalmistaja hakee kasvua robottiautoista

Päästöhuijausjutussa ryvettynyt Volkswagen aikoo kasvaa tulevaisuudessa sähkö- ja robottiautoilla. Konsernin pääjohtaja Matthias Müller vahvisti äskettäin suuret, usean miljardin investoinnit autojen sähköistämishankkeisiin, kuten panostukset autonomiseen ajamiseen, digitalisaatioon ja liikkumispalveluihin.

Uudessa visiossa autonominen ajaminen, digitalisaatio ja uudet liiketoiminta-alueet kuten liikkumispalvelut ovat keskeisiä alueita. Toki perinteinen polttomoottori pysyy tärkeässä roolissa vielä pitkään.

”Ne tulevat olemaan osa yritystä vielä jonkin aikaa ja laskemme, että niiden osuus tulee olemaan noin kaksi kolmasosaa uusien autojen volyymistä vuonna 2030. Se myös tarkoittaa, että kolmannes tulee olemaan sähkömoottorilla varustettuja autoja. Olemme päättäneet tehdä sähköisestä liikkumisesta Volkswagenin uuden tunnusmerkin”, Matthias Müller sanoi.

Volkswagen-konserni aikoo lanseerata yli 30 täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä.  Myös polttokennojen kehittämiseen on mukana ja tulee tarjolle, kun tekniikka alkaa olla tarpeeksi kypsää. Myös autonominen ajaminen ja robottiajoneuvot ovat myös avainasioita toimintaympäristön muutoksessa.

”Konsernin itsekehittämät täysin autonomiset autot tulevat markkinoille jo seuraavan vuosikymmenen alkupuolella. Samanlainen tavoite on toisessa hankkeessa: akkuteknologian muodostaminen yhdeksi konsernin kilpailueduista”, Müller sanoi.

”Me tarvitsemme 150 gigawattituntia akkukapasiteettia vuoteen 2025 mennessä jo pelkästään omaan sähköautokantaamme – tämä on siis massiivinen hankintavolyymi”. Müller arvioi.

Volkswagenin uusi strategia 2025 sisältää myös uuden liikkumispalveluliiketoiminnan perustamisen. ”Investoimalla Gett:iin, olemme ottaneet ensimmäisen tärkeän askeleen. Tulevina vuosina me liitämme tähän muita palveluita kuten robottitaksit, autonjakaminen tai tarpeeseen perustuvat kuljetukset”, Müller kertoi osakkeenomistajille Hannoverissa.