Lisää tehoa Espoon puolijohdetehtaaseen

Tutkimuskeskus VTT sijoittaa lisää puolijohdetutkimukseen ja -valmistukseen Espoon Micronovassa, Investoinnit sisältävät laitteistoja, uusia tuotannon ja valmistuksen tiimejä ja erilaisia laadun- ja tuotantoprosessien parannuksia.

Suomalaisen elektroniikkateollisuuden muutokset Nokian kännykkätuotannon loppumisineen ei ole lannistanut Otaniemessä sijaitsevan Micronovan henkilöstöä. Yhdessä Aalto-yliopiston kanssa Micronovaa operoiva VTT näkee edelleen elektroniikkateollisuudessa kasvumahdollisuuksia esimerkiksi teollisen internetin ja terveysteknologian alueilla.

’’Näemme VTT:n roolin kasvavan teollisten yritysten kumppanina erityisesti mikrosysteemiteknologioiden, piifotoniikan sekä painetun elektroniikan tutkimuksessa ja innovaatioissa”, arvioi Petri Kalliokoski , VTT:n liiketoimintajohtaja.

VTT on ollut useiden vuosien ajan suomalaisten ja kansainvälisten yritysten kumppani uusien komponenttien suunnittelussa ja puolijohdetuotannon prosessien kehittämisessä.

’’Meille on tämän ansiosta kertynyt ainutlaatuista mikroelektroniikan komponenttien, piifotoniikan ja säteilydetektorien tuotannon ja teknologian osaamista’’, sanoo Micronovan valmistuspalveluista vastaava, Memsfabin toimitusjohtaja Howard Rupprecht.

Lisäinvestoinnit parantavat tutkimuksen edellytyksiä ja laitteistoja sekä antavat valmiuden prosessoida piikiekkoja entistä paremmin kaupallisesti myös pieninä ja keskisuurina erinä.

Investoinnit auttavat Rupprechtin mukaan uudistamaan tutkimustoimintaa ja tuottamaan teollisesti piirituotteita esk esimerkiksi lääke-, auto- ja tietoliikennemarkkinoilla toimiville asiakkaille.

TAUSTAA:

Uudet investoinnit hyödyttävät myös suomalaista tutkimusta ja tuoteyhtiöitä, jotka käyttävät Micronovan tiloja omassa tuotannossaan. Valmistuspalvelut pitävät sisällään VTT:n tytäryhtiön Memsfab Oy:n, joka toteuttaa tilaustuotannon VTT:n T&K-hankkeiden rinnalla. Aalto-yliopisto on mukana myös Micronovan puolijohdetalossa Espoon Otaniemessä.

LISÄÄ: Micronovassa VTT:n ja Aalto-yliopiston lisäksi toimivat yritykset (LINKKI) ja Uusia työkaluja nopeaan piifotoniikkaan (LINKKI, uutinen 23.8.2016).

Kuva: VTT

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639