Suomalainen supersähköauto EMC-laboratorion avajaisissa

Suomalainen supersähköauto Toroidion oli esillä SGS:n uudessa Tuusulassa avatussa EMC-laboratoriossa. Pohjois-Euroopan yhdessä suurimmista EMC-tiloista voidaan testata suurikokoisia ja painavia laitteita autoista tankkeihin tai työkoneisiin.

SGS:n uuden laboratorion avajaisia vietettiin Tuusulan Yrityskeskuksessa.  Kutsuvierasjoukolle esiteltiin EMC-keskuksen lisäksi suomalainen sähköurheiluauto Toroidion, jota moni ammattilainenkin on nähnyt vain kuvissa.

Tällä kertaa sähköurheiluauto Toroidion oli näytillä, mutta seuraavalla vierailullaan Tuusulassa auto pääsee jo testattavaksi. Kehitysvaiheessa oleva auto on tulossa jossakin vaiheessa EMC-testeihin, jotka tarvitaan ennen myynnin aloittamista.

TEM_Petri Peltonen_SGS_Tomi Nyberg_SGS_JanneNyman_Toroidion_Pasi Pennanen
Suomalainen supersähköauto kiinnosti vieraita. Kuvassa vasemmalta TEM:n Petri Peltonen, SGS:stä Tomi Nyberg ja Janne Nyman sekä Toroidionin kehittäjä Pasi Pennanen.

Tuusulassa avatussa EMC-laboratoriossa on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista kaupallisista EMC – mittaushuoneista. Sen mittauslaitteisto ja sähkönsyötöt on suunniteltu vastaamaan suomalaisen teollisuuden nykyisiä ja tulevia tarpeita.

”Tehdyllä investoinnilla haluamme varmistaa, että suomalaisella teollisuudella on paikallisesti saatavilla palvelu, joka takaa kilpailukyvyn kansainvälisillä markkinoilla” totesi laboratoriota operoivan SGS Fimkon toimitusjohtaja Mika Richardt.

Myös avajaispuheen pitänyt alivaltiosihteeri Petri Peltonen työ- ja elinkeinoministeriöstä kehui hankkeen tukevan vientiteollisuuden tuotekehitystä ja kasvua. Asiakkaan puheenvuoron piti ABB:n Lasse Mäkelin, joka kiitteli SGS:n rohkeutta tarttua laboratorioprojektiin.

Uusi mittaushuone on tarkoitettu kaikkein suuremmille laitteille, kuSGSTuusula2wwwten autoille, traktoreille, metsätyökoneille, trukeille, koneille ja isoille teollisuustuotteille.

”Mittaushuoneessa voidaan testata kaikki mikä mahtuu moottoritien sillan alta, kunhan pituus ei ylitä kymmentä metriä”, kuvaili EMC-asiantuntija Timo Hietala SGS Fimkosta.

Uusi laboratorio täydentää yrityksen Helsingin ja Espoon jo olemassa olevaa EMC–testaustarjontaa.

Tuusulan EMC -mittaushuoneen tekniikka

  •     Huone on tyypiltään puolikaiuton
  •     Huoneen mitat (p x l x k): 22,6 m x 13,1 m x 8,1 m
  •     Pyörityspöydän halkaisija: 6 m, kantavuus: 20 000 kg
  •     AC: max 690 V (3 x 200 A) DC: max 1500 V (200 A)

Kuvat: Marita Vento / Fantasiakuvaus.

Päivitetty kuvat 25.8.2016.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639