Autokoulun virtuaalisimulaattorilla ei tarvitse pelätä törmäystä

Virtuaaliympäristössä pyörivä autokoulun ajosimulaattori on modernin ajo-opetuksen tärkeä työkalu. Jos lentäjätkin opettelevat lentämään lentosimulaattoreilla, miksei autoa voisi oppia ajamaan ajosimulaattorissa?

Ajosimulaattori tekee ajamisen opettelusta turvallista ja tehokasta, kun koko ajoaika voidaan käyttää täysipainoiseen harjoitteluun. Toistokertojen määrä on käytännössä rajaton.

’’Suurin ero ajosimulaattorilla harjoittelussa verrattuna oikealla autolla ajamiseen on se, ettei simulaattorissa tule törmäyksen pelkoa. Ajamista voi opetella kaikessa rauhassa, eikä isokaan virhe aiheuta vaaraa’’, sanoo CAP-Autokoulun ajosimulaattoria testannut Tiia Tjukanov (kuvassa).

CAP-Autokoulu sai keväällä liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta luvan laajentaa virtuaalista ajo-opetusta. Nyt simulaattorilla voidaan opettaa puolet liikenneajon kokonaismäärästä henkilöautokortin perusvaiheessa. Perusvaiheen ja syventävän vaiheen rataopetuksen voi suorittaa kokonaan simulaattorilla virtuaalisessa liikenneympäristössä.

LISÄÄ: VR-tekniikka tulee ajo-opetukseen, Uusiteknologia.fi 13.7.2016  (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639