IFA: Berliinissä pian täyteläistä HDR-televisiokuvaa

Perjantaina alkavat Berliinin kulutuselektroniikkamessut esittelevät uusia televisiotekniikoita. Niitä ovat ultraterävien 4K-televisioiden lisäksi HDR- ja HLG-tekniikat, jotka tarjoaa entistä täyteläisemmän televisiokuvan.

HDR (High Dynamic Range) -teknologia tuottaa televisioihin yksityiskohtaisemman ja kirkkaamman kuvan, syvemmät mustat, laajemman skaalan värisävyjä. Kaikki suuret televisiovalmistajat ovat mukana tekniikan soveltamisessa.

Berliinissä HDR-kuvaa tullaan esittelemään ainakin Sony, Samsungin, LG:n ja Philipsin osastoilla. LG aikoo tarjota esittelytiloissaan myös mahdollisuuden testata myös Dolby Vision HDR- ja Hybrid Log Gamma (HLG) -sisältöjä OLED-televisiomalleillaan. Messuilla tulee tulee olemaan myös ensimmäiset HDR-4K-Blueray-toistimet.

Hybrid Log Gamma (HLG) -sisältö saadaan messuilla ASTRA-satelliittiverkostosta ja BBC:n lähetysjärjestelmän kautta. Uusi HLG on suunniteltu suoriin HDR-lähetyksiin ja HDR-sisältöjen välittämiseen kaapeliverkossa. Se on uusi HDR-standardi, joka on kehitetty yhteistyössä BBC:n ja Japanin yleisradioyhtiö NHK:n kanssa.

HLG soveltaa jakeluun yhtä bittivirtaa, jonka niin HDR-vastaanottimet kuin vanhemmatkin vastaanottimet voivat tulkita ilman HDR-tukeakin. LG esittelee Hybrid Log Gamma HFR -sisältöä BBC:n ja Euroopan yleisradiounioni EBU:n kanssa.

HLG HRF-sisältö on yhteensopiva sekä MPEG DASH -suoratoistotekniikan että DVB-T2:n kanssa. Se parantaa Ultra HD -sisältöjä entisestään toistamalla niitä jopa 100–120 kuvan kehysnopeudella. Korkeampi kuvataajuus välittyy katsojalle realistisempana ja sujuvampana liikkeenä.

Kuva: LG esittelee HRD-sisältöjä IFA-messuilla kuvan OLED-mallilla. Se tukee niin avointa HDR10- kuin Dolby Vision -formaattia, jota elokuvantekijät ja sisällöntarjoajat suosivat. Dolby Visionista on LG:n mukaan tulossa myös  suoratoistopalvelujensa oletusformaatti.

LISÄÄ: IFA 2016 (LINKKI)

Päivitetty 16.36

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639