Suomalainen nanotekniikan yritys investoi rajusti

Nanotekniikan suomalaisyritys Canatu on saanut 22 miljoonan euron lisärahoituksen liiketoimintansa kehittämiseen. Summasta 12 miljoonaa euroa on Euroopan investointipankin lainaa, joka on tarkoitettu tuotantokapasiteetin ja tuotekehityksen kasvattamiseen.

Canatun saama summa on Suomen mittakaavassa merkittävä ja yksi startup-kentän suurimmista loppuvaiheen investoinneista. Investointipankin lainan lisäksi 10 miljoonaa euroa tulee yksityisestä pääomasijoituksesta.

Canatun kehittämän tekniikan uskotaan mullistavan tulevaisuuden kosketusnäyttöjen markkinat. Canatun tuotteet ovat 3D-muovattavia ja taipuisia, läpinäkyviä ja sähköäjohtavia hiilinanokalvoja, joilla voidaan toteuttaa kosketusnäyttöjä.

Canatun tehdas sijaitsee Helsingin Konalassa ja se työllistää tällä hetkellä lähes 40 henkilöä. Uuden rahoituksen myötä yritys aikoo lisätä työntekijänsä määrää huomattavasti.
Canatun tehdas sijaitsee Helsingin Konalassa ja se työllistää tällä hetkellä lähes 40 henkilöä. Yritys aikoo kasvattaa  työntekijänsä määrää huomattavasti.

”Canatun tuotteilla on suurta kysyntää etenkin autoteollisuuden sekä mobiili- ja tablettilaitteiden valmistajien keskuudessa”, kommentoi pääomasijoitusyhtiö Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen. Inventure on rahoittanut Canatua vuodesta 2010 ja on tällä hetkellä Canatun suurin osakkeenomistaja.

Suuri osa investoinnista tulee pysymään Suomessa. Yritys aikoo panostaa entistä vahvemmin tutkimukseen ja tuotekehitykseen Helsingissä.  Uuden rahoituksen myötä yritys aikoo lisätä työntekijänsä määrää huomattavasti.

Yrityksellä on myös suunnitelma laajentaa tuotantoa rakentamalla uusi, suurempi tehdas, jotta yritys pystyy vastaamaan siihen kohdistuvaan kovaan kysyntään.

 

TAUSTAA: Hyvät markkinanäkymät

Canatun tuotteet ovat integroituna tällä hetkellä älylaitteissa sekä autoteollisuuden käyttöliittymissä.  Taivuteltavien laitteiden markkinapotentiaali on valtava ja alan uskotaan kasvavan eksponentiaalisesti lähivuosina.

Canatuflexible-touch-400x305Juuri muotoiltavuus sekä taitettavuus ovat elektroniikkavalmistajien erityisen kiinostuksen kohteena tällä hetkellä. Canatu on kategoriajohtaja omalla alallansa, sillä mikään muu ohutkalvojen valmistaja ei pysty vielä tarjoamaan samaa taipuisuutta ja muovattavuutta ilman että sähkönjohtavuus romahtaisi.

Yhtenä suomalaisen startup-kentän menestystarinana pidetyn Canatun tarina alkoi Aalto yliopistolta.  Canatu syntyi spinoffina Aalto yliopistosta vuonna 2008, missä Professori Esko Kauppinen tutki nanonuppujen valmistusta kaupallista käyttöä silmällä pitäen.

Kauppisen ryhmä kehitti prosessin missä nanonuput valmistetaan aerosolin muotoon, jonka jälkeen nuput painetaan suoraan ohuen muovikalvon päälle joustavaksi pinnaksi.

Kuvat: Canatu

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639