Apple lähti Niken matkaan – kaksoiskamera kännykkään

Apple julkisti eilen uuden kaksoiskameralla varustetun iPhone 7 Plussan lisäksi uuden version älykellostaan. Yritys kertoi lähtevänsä kisaan urheilukelloista yhdessä Niken kanssa. Kaikki uutuudet kestävät vettä ja piiri- ja näyttötekniikoita on viilattu paremmiksi.

Applen eilinen julkistustilaisuus oli seurattu tapahtuma kaikissa teknologia- ja talousmedioissa. Uutta tuli kuitenkin varsin vähän. Tekniikoitakin kiintoisampaa oli Applen lähtö yhteistyöhön Niken kanssa, joka merkitsee suoraa Garminin ja Tomtomin lisäksi suomalaisten Polar Electron ja Suunnon kanssa.

applewatch2nike
Niken plus-versio Applen iWatch 2.0:sta.

Uudessa mallissa on tarjolla on 12 sisä- ja ulkolajista, kuten uinti, pyöräily, juoksu ja crosstrainer-treeni, aseta tavoitteesi ja ala liikkua.  Uusi Series 2 on pohjana myös Niken plus-versiossa.

Sisäänrakennettuna on sykkeen mittaus ranteesta sekä uutena GPS ja vedenpitävyys 50 metriin saakka (ISO-standardi 22810:2010). Kaiutinta ei uutuuksissa voitu Applen mukaan tiivistää, sillä se tarvitsee ilmaa äänen tuottamiseen, joten yritys suunnitteli sen uudelleen: se päästää vettä sisään, mutta työntää sen ulos ääniaaltojen avulla.

Älykellossa on myös uusi nopeampi kaksiytiminen järjestelmäpiiri S2, lisää grafiikkatehoa ja kirkkaampi näyttö. Käyttöjärjestelmä on uusi iWatch 3.0. Uutuutta varten on tulossa myös Pokemon Go-aktiivisuuspeli.

iphone7varit
Uutuuksia on viitenä värinä. Mustaa on mattana ja kiiltävänä.

Eniten jo ennakkoon julkisuutta saanut iPhone 7 tulee viitenä eri värisävynä valkoisesta mustaan. Molemmat iPhone 7 ja iPhone Plus -uutuudet ovat vedeltä IP67-suojattuja (IEC-standardi 60529). Puhelimissa on uusi A10 Fusion suoritin M10-liiketunnistimella.

Uutta on Plus-mallin 12 megapikselin kaksoiskamera, optinen kuvavakain ja aiempaa parempi neljän ledin salama.

Retina-näytön kokoja on 4,7 ja 5,5 tuumaa, mutta muistiversioita on 256 gigaan asti. Akun kestoa on parannettu ja 4G-verkkojen tukea on viilattu nopeammaksi. Käyttöjärjestelmä on IOS10.

Kuvat: Apple

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639