Sitra lupaa voittajalle miljoona euroa

Sitra kysyi keväällä suomalaisilta, mikä on Suomen tulevaisuuden tärkein haaste. Yli tuhannesta ehdotuksesta on nyt valittu neljä yleisöäänestykseen, jonka voittaja saa taakseen huipputiimit ja miljoona euroa.

Suomi kamppailee suurten ja monimutkaisten ongelmien parissa. Hyvinvointi ja terveys, työelämän tulevaisuus, kestävyyskysymykset ja osaaminen puhuttavat. Kaikkiin pulmiin on kuitenkin löydettävissä ratkaisuja. Mikä tulevaisuuden Suomessa on paremmin?

Sitran riippumaton raati (LINKKI) valitsi ehdotuksista neljä, joista yhdestä tulee haastekilpailulla ratkaistava ongelma. Ennen haasteiden valintaa haasteraati tutustui eri aiheiden taustalla olevaan tieteellisen tutkimukseen ja tapasi aiheiden parissa toimivia asiantuntijoita.

Ratkaisu 100 -aiheet

  1. Jokaisesta energian tuottaja. Kehitä yhteisöjen voimaa hyödyntävä ratkaisu, joka saa suomalaiset ryhtymään energian tuottajiksi.
  2. Kaikkien osaaminen käyttöön. Kehitä ratkaisu, joka mahdollistaa osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.
  3. Välitöntä hoivaa. Kehitä skaalautuva ratkaisu, jonka avulla ihminen saa tukea hyvinvointiinsa juuri silloin kuin sitä tarvitsee. Ratkaisun tulee hyödyntää teknologiaa tai yhteisöjen voimaa.
  4. Työtä varmasti, vaikka paloina. Kehitä ratkaisu, joka auttaa yhdistämään joustavan työnteon ja toimeentulon pitkäjänteisen suunnittelun heille, joiden työ ja toimeentulo tulevat useista eri lähteistä. Ratkaisun mahdollistaman työn tulee vastata ja kehittää ihmisen osaamista.

Äänestys on avoinna 8.-30.9. verkossa osoitteessa www.ratkasu100.fi. Äänestää voi kuka vain. Valittu haaste julkistetaan 27.10.2016. Ratkaisu 100 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50v-juhlavuoden ohjelmaa.

LISÄÄ:  Äänestys (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639