Innovaatiosetelien haku alkaa – arvo 5000 euroa

Tekesin rahoitustuotteisiin tulee kokeiluluonteisesti 5000 euron arvoinen innovaatioseteli, josta hallitus päätti kevään yrittäjyyspaketissa. Innovaatiosetelien haku alkaa lokakuun alusta. Setelin voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan.

Seteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti pk-yritykset, jotka hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Sitä voi hakea Tekesistä 3.10. alkaen.

Innovaatiosetelin odotetaan aktivoivan yritykset tutkimaan ja kehittämään. Samalla seteli voi virvoittaa osaltaan suomalaista tutkimusmaailmaa ja tutkimuslaitoksia.

Innovaatioseteliä voi käyttää innovaatiotoimintaan liittyvien asiantuntijapalveluiden hankintaan. Setelin arvo on 5000 euroa + ALV.

Palveluntuottajina voivat toimia esimerkiksi innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot. Palveluntuottajiksi halukkaita organisaatioita tai yrityksiä on Tekesille ilmoittautunut jo noin 350 kpl.

’’Odotamme innolla uusia yrityksiä Tekesin asiakkaiksi ja ylipäänsä innovaatiotoiminnan piiriin. Innovaatiosetelillä tehtävä projekti voi laukaista käyntiin isompia kehityshankkeita, joiden avulla yritys pääsee kasvun ja kansainvälistymisen uralle’’, kertoo Tekesin johtaja Reijo Kangas.

Setelin avulla yritys voi hankkia ulkopuolista osaamista ja asiantuntemusta ideaansa tai ongelmaansa liittyen ja tehdä nopeita kokeiluja, demoja ja protoja tai hankkia asiakaspalautetta mm. käyttökokemuksista.

Yritys voi myös testata tuote- tai palvelukonseptin kysyntää ja soveltuvuutta tavoiteltuun asiakaskuntaan, sekä kehittää tuotestrategiaansa. Setelillä ei ole toimialapainotusta.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639