Kenestä Suomen paras Excel-virtuoosi?

Microsoft hakee Suomen ensimmäistä Excel-mestaria yhdessä Verkkokauppa.comin kanssa. Kilpailun voittaja ratkeaa marraskuussa järjestettävässä finaalissa. Voittaja edustaa Suomea kevään Excel-taulukkolaskimen maailmanmestaruuskilpailuissa.

Microsoft ja Verkkokauppa.com haastavat kaikki kaavoihin kangistumattomat Excel-taiturit Suomessa osallistumaan kaikkien aikojen ensimmäisiin Excelin SM-kisoihin. Nelivaiheisen kilpailun mittelöissä kilpailijat haastetaan kolmessa eri lajissa: datanmurskausviesti, rytminen kaaviovoimistelu ja kaavapaini.

Datanmurskausviestissä kilpailijoiden tehtävänä on viedä viestikapula maaliin jäsentelemällä, hallitsemalla ja muokkaamalla laskentataulukon tietoja tehokkailla työkaluilla.  Rytmisessä kaaviovoimistelussa kilpailijat esittävät tietoa visuaalisessa muodossa mahdollisimman luovasti. Kaavapainissa heidän on väännettävä voimakkaita kaavoja ja otettava niskalenkki muuttuvaa tietoa sisältävistä ongelmista.

”Olen käyttänyt Exceliä jo lähes 30 vuoden ajan. Tuomarina odotan SM-kisojen osallistujilta luovaa ongelmanratkaisukykyä ja yllättäviäkin ratkaisumalleja arjen laskentapulmiin”, kertoo kilpailun päätuomari, Suomen ensimmäisen Excel Most Valuable Professional -tunnustuksen (Excel MVP) saanut Heidi Enho Onsight Helsinki Oy:stä.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kilpailijat pääsevät testaamaan Excel-taitojaan verkossa ennen varsinaisia karsintakierroksia. Kilpailun tuomaristo valitsee verkossa käytävien puolivälieräkierroksen ja välieräkierroksen kautta finaaliin kolme parasta Excel-osaajaa eri puolilta Suomea: Etelä-Suomesta, Keski-Suomesta ja Pohjois-Suomesta.

Kilpailun finaali järjestetään 19. marraskuuta Verkkokauppa.comin myymälässä Helsingin Jätkäsaaressa.

LISÄÄ: Excel-yhteisösivusto (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639