Luksusautoon verkkomaiset hitec-istuimet

Toyotan luksusmerkki Lexus esitelee Pariisin autonäyttelyssä uudenlaisen Kinetic Seat -istuinkonseptin. Uuden istuimen verkkomainen rakenne jakaa valmistajan mukaan kehon painoa aiempaa tasaisemmin. Materiaalina on uusi Spiberin kehittämä Qmonos.

Istulexusautonistuinspiderbwwwinverhoilu koostuu hämähäkinseitin kaltaisesta verkosta, jonka säikeet levittäytyvät selkänojan keskiosasta sivusuuntiin. Istuinpehmusteen ja selkänojamateriaalin liikkeet mukailevat ihmisen selkärangan luontaista kiertymistä.

Kinetic Seat -istuimen rakenteessa on istuinpehmuste ja selkänoja on suunniteltu liikkumaan matkustajan massan ja ulkopuolisten liikevoimien mukaisesti.  Istuimen verkkorakenne tarjoaa Lexuksen mukaan hyvän istuinmukavuuden ja tukevan kokoonpanon.

Istuin on tavanomaista hoikempi, jolloin auton kokonaispaino keventyy. Selkänojan verkkorakenteen säikeet valmistetaan uudenlaisesta synteettisestä Spiber Inc:n materiaalista, jota käytetään myös urheiluvaatteiden ja varusteiden valmistuksessa.

Uuden Qmonos-materiaalin keskeinen komponentti on proteiini, joka on valmistettu mikrobiologisella käymisprosessilla. Kinetic Seat Concept esitellään ensi kertaa Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa.

LISÄÄ: Spiberin Qmonos (LINKKI) ja Toyota/Lexus Kinetics Seat Concept (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!