ABB luopuu kaapeleista

ABB myy suurjännitekaapelien liiketoimintansa tanskalaistaustaiselle NKT Cables -yhtiölle 836 miljoonalla eurolla. Samalla yritykset sopivat pitkäaikaisesta kumppanuudesta. Energiajärjestelmissä ABB tarvitsee edelleen kaapeleita.

NKT Cables ostaa ABB:n globaalin suurjännitteisten kaapelijärjestelmien liiketoiminnan. Kaupan kokonaisnettoarvo on 836 miljoonaa euroa (934 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria).

”Yhdistämme kaksi vahvaa kaapeliportfoliota, joiden molempien juuret ovat Pohjoismaissa. Ne ovat laajemmin kilpailukykyisiä NKT:n omistuksessa, ja solmimamme pitkäaikaisen strategisen kumppanuuden ansiosta edelleen käytettävissämme”, sanoo ABB:n pääjohtaja Ulrich Spiesshofer.

NKT Cablesille on tuotantolaitoksia Euroopassa ja Kiinassa. Yrityksen palveluksessa on noin 3 200 työntekijää. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.  ABB:n kaapelijärjestelmäliiketoiminta työllistää Ruotsin Karlskronassa noin 900 henkilöä.

Kauppaan sisältyy myös uusi kaapelinasennusalus, jota parhaillaan rakennetaan. Yritykset tulevat tekemään yhteistyötä tulevissa projekteissa muun muassa merikaapeli- ja tasavirtayhteyksissä.

Kauppa arvioidaan saatettavan päätökseen viranomaisselvitysten jälkeen vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639