Tietoturvahyökkäys alkaa omista laitteista

Useimmat hyökkäykset lähtevät liikkeelle yrityksen omista päätelaitteista. Tietoturvayhtiö Check Pointin tutkimissa kannettavat tietokoneet, pöytäkoneet ja palvelimet olivat yleisin kohta, josta hyökkäys alkoi. Niitä kannattaa siksi suojata.

Kolme neljäsosaa tietoturvahyökkäyksistä alkaa tietoturvayhtiö Check Pointin tutkimusten mukaan sähköpostin mukana tulleesta aineistosta. Siksi työasemien suojaaminen on entistä tärkeämpää.

Check Pointin toisen selvitysten mukaan 39 prosenttia päätelaitteille tulevista hyökkäyksistä pääsi läpi verkon palomuurista. Rutiininomaiset toimet paljastivat 85 prosenttia haittaohjelmista sen jälkeen, kun ne olivat päässeet yritysverkon sisään.

Molemmissa raporteissa tultiin johtopäätökseen, että jos halutaan suojata yritys sekä tämänhetkisiltä että tulevaisuuden uhilta, tietoturvan tulee perustua parhaaseen mahdolliseen arkkitehtuuriin. Sen olennaisia osia ovat kehittynyt uhkientorjunta, mobiililaitteiden tietoturva sekä yritysverkon kriittisten osien eristäminen toisistaan.

”Maailma on verkottuneempi kuin koskaan. Pilvipalvelut, mobiliteetti ja IoT muuttavat tapamme toimia, tapaamme kuluttaa ja tapaamme suojata teknologiaamme. Haittaohjelmia, joihin perinteiset tietoturvan menetelmät eivät tehoa, on liikkeellä entistä enemmän’’. kommentoi Check Pointin Suomen maajohtaja Petri Sonkeri.

Tietoturvahyökkäykset pitää Sonkerin mukaan ehkäistä ennalta koska tietoturvaongelma ei ole hellittämässä. Uusia haittaohjelmia liikkuu Check Pointsin selvitysten mukaan yritysverkoissa yhdeksän kertaa entistä enemmän. Uusia haittaohjelmien erilaisia variantteja löydettiin Check Pointin mukaan lähes 12 miljoonaa kuukaudessa.

Kahden viime vuoden aikana on löydetty enemmän uusia haittaohjelmia kuin niitä edeltävien 10 vuoden aikana. Torjunnan tärkeimpiä elementtejä ovat Check Pointin mukaan  kehittynyt uhkientorjunta, mobiililaitteiden tietoturva sekä yritysverkon kriittisten osien eristäminen toisistaan.

Karua luettavaa

Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies on julkaissut kaksi tutkimusraporttia, jotka puhuvat karua kieltä tietoturvan haasteista.

Check Pointin neljäs vuosittainen tietoturvaraportti, Check Point Security Report 2016, perustuu Check Pointin 31 000 tietoturvapalvelimelta keräämiin tietoihin.

Toinen selvitys on tehty yhteistyössä tietoturvakoulutus- ja -tutkimusyritys SANS Instituten kanssa haastattelemalla yli 300 IT- ja tietoturva-alan ammattilaista kautta maailman.

LISÄÄ: Check Point Security Report (LINKKI) SANSin Threat Landscape Survey (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639