VTT paketoi tunnistautumisen helpoksi

VTT lupaa viedä tunnistautumisen uudelle tasolle. Tutkimuslaitos on kehittänyt menetelmän kuluttajan yksityisyydensuojan parantamiseksi, jossa yhdistyvät sekä turvallisuus, käytettävyys ja yksityisyydensuoja.

Perinteinen salasanaan perustuva tunnistautuminen on osoittautunut heikoksi. Lisäksi uudet käyttöympäristöt, kuten älylaitteet, autot ja kodinkoneet, luovat haasteita käyttäjän tunnistautumiselle salasanojen avulla.

VTT:n kehittämässä menetelmässä pyritään siihen, että käyttäjän tunnistautuminen sujuisi nykyistä turvallisemmin, luotettavammin ja helppokäyttöisemmin. Käytössä onkin useita erilaisia salaustekniikoita ja tunnistautumiskeinoja.

”Menetelmämme suojaa esimerkiksi käyttäjän biometrisen datan tai näppäilytyylin”, sanoo erikoistutkija Kimmo Halunen.

Biometrisessä tunnistautumisessa uhkana on, että henkilön pysyvät biometriset tunnisteet, joita ei pysty vaihtamaan, vuotavat tietokannasta.

VTT:n menetelmässä nämä biometriset tiedot ovat tietokannassa salattuina. Lisäksi kaikki vertailut mittaustulosten ja tietokannan välillä tehdään salatuilla viesteillä, jolloin edes tässä vaiheessa biometrisiä tietoja ei tarvitse avata.

Tutkimuslaitos yhdistää tunnettuihin näppäilytyylin mittaustapoihin uudenlaisia salausmenetelmiä, kuten homomorfista kryptografiaa ja turvallisen kryptografisten avaintenvaihdon.

VTT hakee  kehitetyn salausmenetelmän jatkojalostamiseksi ja kaupallistamiseksi.yhteistyökumppania. Kuluttajan ulottuvilla uusi menetelmä voisi olla vuoden parin kuluttua.

Kuva: Shutterstock

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!