Huawei nousi Suomen myyntilistoilla

Android-puhelimet hallitsevat suomalaisoperaatoreiden syyskuun puhelinmyynnin kärkeä. DNA:n 10 kärki sisälsi Huaweilta neljä ja Samsungilta kolme Android-puhelinta. Applen malleja oli kolme. Elisalla listan ykkönen oli Oneplus 3 ja Soneralla Applen iPhone 7, mutta  kummallakin Android- ja erityisesti Huawei-mallit olivat hyvin esillä.

DNA:n syyskuun listalla on ykkössijalla edullisemman hintaluokan Samsungin Galaxy J5 -puhelimen päivitetty 2016-malli, mutta myös alkuperäinen Samsung Galaxy J5 jatkaa listalla nykymallia halvempana vaihtoehtona.

Uutuuspuhelin Huawei Honor 8 ponkaisi DNA:lla listakakkoseksi, ja Huawein puhelimet ovat muutenkin tehneet nousun suosikkikärkeen. Applen odotettu uutuus, iPhone 7 ylsi listan 10. sijalle. Laitteen toimitusvaikeuksista johtuen mallia ei kuitenkaan ole vielä riittänyt kaikille halukkaille. Tosin Sonera Applen ykkösmyyjänä myi Applen iPhone 7:n ykkösmalliksi.

Androidin asema nousee koko ajan laajan malliston ansiosta. Esimerkiksi DNA:n syyskuun kymmenestä kärkimallista kaikkiaan seitsemän oli Android-puhelimia, ja loput kolme olvat Applen iOS-käyttöjärjestelmän iPhone-malleja.

”Myytävistä puhelimista tällä hetkellä noin neljä laitetta viidestä on Android-malleja. Tämä näkyy vahvasti myös DNA:n verkossa käytettävien puhelimien tilastossa, jossa Android-puhelimet edustavat lähes 40 prosenttia kaikista puhelimista”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Yritysasiakkaiden puhelinvalinnat ovat myös muutosten pyörteissä, kun Lumia mallien myynti on loppumassa. Elisan yritysasiakkaiden keskuudessa Applen iPhone 7 oli syyskuussa toiseksi myydyin puhelin, mutta muutkin Samsung, Huawei ja Oneplus ovat tulossa mukaan.

’’Yritysasiakkaiden myydyimpien puhelimien listalla on tapahtunut vuodessa dramaattinen muutos. Uusien haastajien, muun muassa OnePlussan ja Huawein myötä, Android-puhelimien osuus on kasvanut merkittävästi, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Applen, Huawein ja Samsungin lisäksi listoilla on vain muutama Microsoftin Lumia- ja Nokia-malli sekä kiinalainen ZTE. Kiintoisaan, että esimerkiksi Sonyn puhelinmalleja ei operaattoreiden top-listoilla näy. Mukana ei ole myöskään senioripuhelimia valmistavaa Doroa tai erikoiskäyttöön tarkoitettuja kestopuhelinmalleja.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016 (kuluttaja- ja yritysasiakkaat)

 1. Samsung Galaxy J5 (2016)
 2. Huawei Honor 8
 3. Huawei Honor 7 Lite
 4. Huawei Honor 7
 5. Apple iPhone SE
 6. Huawei P8 Lite
 7. Samsung Galaxy A3 (2016)
 8. Samsung Galaxy J5
 9. Apple iPhone 6s
 10. Apple iPhone 7

Elisan myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016, henkilöasiakkaat

 1. OnePlus 3
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Huawei Honor 8
 4. Huawei Honor 7 Lite
 5. Huawei P8 Lite
 6. Apple iPhone 7
 7. Apple iPhone 5s
 8. Huawei Honor 7
 9. Apple iPhone 6s
 10. Samsung Galaxy A3
 11. Nokia 215
 12. Apple iPhone SE
 13. Microsoft Lumia 550
 14. Nokia 108
 15. Samsung Galaxy S7 Edge

Elisan myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016, yritysasiakkaat

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 7
 3. Samsung Galaxy Xcover 3
 4. OnePlus 3
 5. Apple iPhone 6s
 6. Apple iPhone SE
 7. Huawei Honor 8
 8. Samsung Galaxy A5
 9. Samsung Galaxy A3
 10. Microsoft Lumia 650
 11. Microsoft Lumia 550
 12. Samsung Galaxy S6
 13. Nokia 222
 14. ZTE Tara Lite
 15. Samsung Galaxy S7

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa 2016, yksityis- ja yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 7
 2. Huawei Honor 8
 3. Samsung Galaxy J5
 4. Huawei Honor 7 Lite
 5. Apple iPhone 6S
 6. Huawei P8 Lite
 7. Apple iphone SE
 8. Samsung Galaxy S7
 9. Apple iPhone 5S
 10. Samsung A3

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639