Salasanalle lisää uskottavuutta omasta kehosta

Salasanojen siirto oman kehon sisällä voisi tarjota nykyistä parempaa tietoturvaa tulevaisuuden glukoosiantureille ja muulle puettavalle lääkintäelektroniikalle. Yhdysvaltalaistutkijat ovat kehittäneet uuden tavan henkilökohtaisten laitteiden tunnistautumiseen.

Nykyinen tapa lähettää salasana tai salainen koodi radioaalloilla kuten wifi- tai bluetooth-yhteyksillä ei ole täysin suojattu. Kuka tahansa voi niitä salakuunnella, joten nämä tiedot ovat alttiita salauksen purkamisella oikeilla laitteilla.

on-body-graphic-375x226Nyt University of Washingtonin tutkijat ja sähköinsinöörit ovat kehittäneet tavan lähettää salasanoja turvallisesti läpi ihmiskehon kuluttajatason laitteiden sormenjälkianturien ja tasohiirien avulla.

Markkinoilla on jo muutamia valmistajakohtaisia laitteita kehon sisäiseen datansiirtoon. Myös tämän kokeen vastaanotin, oli juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu.

Kokeissa he pystyivät tuottamaan käyttökelpoista kehon sisäistä kapasitiivista siirtoa erilaisilla ihmisten vartalotyypeillä ja toimintatilanteissa. Vastaanottimen ei myöskään tarvinnut olla samassa raajassa vaan missä tahansa osassa kehoa.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja tutkijoiden esitys (LINKKI)

Kuvat: Mark Stone ja Vikram Iyer, University of Washington

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639