Valokuitu vauhdittaisi Suomen kasvua

Valokuituverkkojen rooli alueellisessa talouskehityksessä on OECD:n teettämän selvityksen mukaan merkittävä. Ilman toimivaa verkkoyhteyttä etäinen sijainti voi olla entistäkin etäisempi. Lisäksi nopeutuvat kännykkäverkot tarvitsevat kuitua tukiasemien yhteyteen.

Kuituverkot tulisi Suomessakin nähdä kuituverkkoja aktivoivan Suomen Seutuverkot ry:n mukaan merkittävänä alueellisen kehittymisen mahdollistavana rakenteena.

OECD:n teettämässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, että kun valokuituyhteyksiä kasvatetaan kymmenellä prosentilla, nousee alueen työllisyysaste 1,1 prosenttia ja alueelle perustetaan yksi uusi yritys 12 000 asukasta kohden.

Välityskykyinen ja nopea verkko mahdollistaa etätyöskentelyn ja -asioinnin sekä uusien innovaatioiden ja työpaikkojen synnyn.

’’Toimiva verkkoyhteys on tärkeä osa yhteiskunnan perusrakenteita. Luotettavan, nopean ja kehitystä kestävän yhteyden takaa valokuitu’’, toteaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

Euroopan komission strategiassa on linjattu, että vuoteen 2020 mennessä vähintään puolessa EU:n kotitalouksista on tiedonnopeussiirroltaan yli 100 megabitin internetyhteys.

Tällä hetkellä Suomen laajakaistayhteyksistä noin neljäsosa on näitä nopeita, yli 100 megabitin yhteyksiä. Näistä valtaosa on toteutettu valokuidulla.

Suomen Seutuverkot on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä.

Kuvituskuva: Sonera

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639