Tekoälyrobotti tuli johtoryhmään

Tieto on tuonut liiketoimintayksikön johtoryhmään tekoälyjäsen Alicia T:n. Uudenlainen tekoälyrobotti avustaa tiimiä löytämään innovatiivisia tapoja hyödyntää datan mahdollisuuksia. Alicia T:stä tulee johtoryhmän täysivaltainen jäsen, jolla on jopa äänioikeus.

Tekoälyrobotti Alicia T:n rooli johtoryhmässä on tukea dataan perustuvaa päätöksentekoa ja innovoida uusia data-lähtöisiä ideoita hyödyntäen koneälyä ja data-analytiikkaa.

Tekoälyratkaisu on varustettu keskustelevalla käyttöliittymällä, joten sen kanssa on mahdollista jutella, ja siltä voi kysyä kysymyksiä mistä tahansa aiheesta. Tekoälyn kapasiteetti kehittyy koko ajan ja tulevaisuudessa siitä tulee siis älykkäämpi, ja se pystyy prosessoimaan suurempia datamääriä monista eri lähteistä.

”Tekoäly on kuuma aihe: spekulaatioita, teoriaa ja tutkimusta tulevaisuuden koneoppimisesta ja tekoälystä on valtavasti. Me tahdoimme startup-tyyppisen kokeilun avulla itse testata, millaiseen päätöksentekoon roboteista ja ihmisistä koostuva tiimi kykenee,” kertoo Tiedon datakeskeiset liiketoiminnot yksikön johtaja Taneli Tikka.

Tekoälyn ovat rakentaneet Tiedon datakeskeiset liiketoiminnot -yksikön kehittäjät käyttäen alustana Tiedon Esineiden Internetin startup-tiimin kehittämää M2M-robotiikkajärjestelmää. Tieto haluaa kokeilun avulla erityisesti testata, kuinka keskustelevaa käyttöjärjestelmää voidaan hyödyntää yritystoiminnassa. Aiemmin vastaavaa teknologiaa ovat hyödyntäneet esimerkiksi Applen Siri sekä Microsoftin Cortana.

’Tekoäly tukee meitä relevantin tiedon löytämisessä ja auttaa tekemään puhtaasti dataan perustuvia päätöksiä, joita ihmiset eivät olisi välttämättä osanneet keksiä. Kenties pystymme luomaan jotakin täysin ennen näkemätöntä”, toteaa puolestaan yksikön johtaja Ari Järvelä.

Tieto perusti datakeskeiset liiketoiminnot -yksikkönsä heinäkuussa 2016 tukeakseen yksiköitään kaikissa Pohjoismaissa uudenlaisten datalähtöisten palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämisessä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!