Uusia keinoja taajuuksien käyttöön

Yhdysvaltain puolustusministeriö pyrkii löytämään Darpan Spectrum Collaboration Challenge (SC2) -kisassa tehokkaampia keinoja langattomien yhteyksiin. Tarkoitus on hyödyntää tekoälyä ja muita uusia tekniikoita. Tarjolla on tukea kahdesta miljoonasta hieman alle miljoonaan dollariin.

Nykyinen langaton vallankumous ruokkii yhä kasvavaa kysyntää radiotaajuuksille (RF) pääsystä. Nykyinen toimintatapa jakaa langattomien järjestelmien spektriä jäykkiin yksinomaisiin lisensoituihin kaistoihin, jotka jaetaan maantieteellisesti määriteltyihin alueisiin.

Vastineeksi saadaan toki häiriötöntä viestintää mutta hallinnollinen menettely ei mukaudu kysynnän ja tarjonnan dynamiikkaan. Aika ajoin monet varatut taajuuskaistat ovat käyttämättömiä, kun toiset ovat ylityöllistettyjä.

Spectrum Collaboration Challenge (SC2) -kisahaasteella pyritään varmistamaan, että eksponentiaalisesti kasvavalle määrälle sotilas- ja siviilikäytön langattomia laitteita olisi täysi pääsy yhä tukkoisemmalle sähkömagneettiselle spektrille.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja Darpan SC2-kisa (LINKKI).

Kuvituskuva: Ericsson

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!