Suomalainen venenäyttö pääsi esille

Alumiinivenemerkki Bustereiden kosketusohjattu Q  on valittu loppusuoralle maineikkaaseen veneilyalan DAME Design Awards -kilpailuun. Näytön on suunnitellut Busterin kanssa turkulainen Nextfour. Laitteet valmistetaan Suomessa.

Suomessa suunniteltu Buster Q on veneiden infotainment-järjestelmä, joka yhdistää kaikki moottoriveneen keskeiset toiminnot yhteen kosketusnäyttöön.

Elektronisten karttojen lisäksi saman kosketusnäyttö sisältää mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Järjestelmään voidaan yhdistää monia muita järjestelmiä kuten muusta meriliikenteestä kertova AIS, tutka sekä veneen lämmitysjärjestelmän ohjaus.

Q-älynäytön on kehittänyt yhteistyössä Busterin kanssa turkulainen sulautettujen järjestelmien suunnittelija Nextfour Solutions. Yrityksen tytäryhtiö Nextfour myös kokoaa näyttöyksiköt Suomessa. Laitteiden mekaniikka tulee Kiinasta ja Taiwanista, mutta myös Kaarinasta.

busterqbwww
Kosketusohjatulla laitteelle on tarjolla käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion sekä internet-yhteyz. Kuva: Buster

Buster Q on vakiovarusteena kaikissa vuosimallin 2017 Buster-alumiiniveneissä viisimetrisestä Buster M -veneestä alkaen. Kosketusnäyttö on 10-tuumainen, suuremmissa veneistä Buster Magnumista ylöspäin peräti 16-tuumainen.

’’Q haastaa perinteiset veneiden karttaplotterit sekä turvallisuus- ja viihdeominaisuuksilla että esineiden internetin tuomilla aivan uusilla mahdollisuuksilla”, Nextfourin toimitusjohtaja Niklas Öhman toteaa. ’’Myös järjestelmän päivitykset lähetetään automaattisesti verkon kautta uusimpien autojen tapaan”, Busterin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén kertoo.

Buster Q -näyttöä voi täydentää lisävarusteena saatavalla kaikuanturilla, AIS:lla, laadukkaalla äänentoistojärjestelmällä sekä jatkossa myös tutkalla. Q on veneilystandardi NMEA 2000 -yhteensopiva, joten muidenkin valmistajien veneilyelektroniikka keskustelee laitteen kanssa ongelmitta.

Veneilytarvikkeiden kansainväliset Oscar-palkinnot jaetaan Amsterdamissa venevarustenäyttelyssä marraskuussa. Siihen osallistuu yli 22 000 alan ammattilaista. Q-älynäyttö kilpailee kovatasoisessa vene-elektroniikan ja ohjelmistojen kategoriassa.

Buster Q:n tekniset tiedot

 • Paneelitietokone, 10 tai 16 tuuman kosketusnäytöllä
 • Vakiovaruste Buster M -veneestä alkaen
 • Erittäin kirkas WXGA-tasoinen näyttö
 • 1 GHz:n nelinydinprosessori
 • NMEA 2000 -yhteeensopiva
 • Yamaha Engine Interface -yhteensopiva
 • Sisäänrakennetut C-Map -merikartat, yksi kartta-alue mukana
 • Säätiedot verkon kautta
 • FM- ja DAB-radiot, äänentoistojärjestelmä lisävarusteena
 • WiFi-, Bluetooth ja 3.5G-liittymät, vakiona dataliittymä 2 vuotta, Eurooppa
 • Veneen ja moottorin ohjekirja sekä opastusvideot
 • Automaattinen päivitys verkon kautta
 • AIS-, kaiku- ja tutkavalmius

LISÄÄ: Buster-uutisia (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!