BBC:n korttimikro sai tutun tukijan

Pienikokoista BBC:n micro:bit -korttitietokonetta on jaettu jo miljoonalle koululaiselle Isossa Britanniassa. Säätiötyyppistä korttiprojektia vetää  suomalaisille tuttu IoT-kehittäjä Zach Shelby, joka myi oululaisen Sensinode-yrityksensä ARM:lle kolmisen vuotta sitten. Nyt kortti-ideaa ollaan viemässä Euroopan lisäksi myös Aasiaan ja Yhdysvaltoihin. Myös Suomi on tulossa mukaan.

British Broadcasting Company (BBC) jakoi tietokonekorttia yhteistyötahojensa kanssa kaikille saarivaltakunnan seitsemännen luokan 11-12-vuotiaille oppilaille. BBC Micro:bitin ympärille on nyt perustettu Micro:bit Educational Foundation -säätiö, jonka takana on BBC:n ja ARM:n lisäksi Microsoft, Nominet, Samsung ja Institution of Engineering and Technologyn (IET).

Shelby
Zack Shelby, micro:bit Educational Foundation

Uusi säätiö aikoo laventaa laitteiston tukipalveluja sekä lisää kansainvälisten kielten tukea ja kehittää paikallistettuja koulutus- ja opetussuunnitelmia. Ensimmäiset laajentumiset on jo nähty Islantiin ja Hollantiin. Suomessa kortti-ideaa kokeillaan Espoossa Etteplanin ja Mehackitin kanssa.

”BBC micro:bit on ollut erittäin suosittu lasten parissa Isossa-Britanniassa ja näemme samanlaisen ilmiön Islannissa”, toteaa Micro:bit Educational Foundationin Zach Shelby.

Mikro:bit -korttimikroa ja siihen liittyvää opetuspakettia halajavat edelleen yli 20 eri maata Bangladeshistä Kiinaan ja Singaporesta Norjaan. Myös Suomi on tulossa mukaan. Robotteja Suomessa on jo kouluissa ohjelmoitu, mutta seuraavaksi voitaisiin panostaa vaikka esineiden intenettiin ja IoT-ratkaisujen toteuttamiseen Micro:bit-korttien avulla.

Säätiö lupaa, että micro:bit-korttitietokoneiden saatavuus laajenee loppuvuoden aikana Eurooppaan ja suunnitelmilla on toimittaa laitteita myös Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa ensi vuoden aikana.

BBC micro:bitin ytimenä on Arm Cortex-pohjainen Nordic Semiconductorin nRF51822 SoC-järjestelmäpiiri, joka tarjoaa ARM:n Cortex-suorittimen lisäksi langattoman Bluetooth-yhteyden. Pienellä 4 x 5 senttimetrin kortilla on USB-liitäntä sekä 5×5-matriisi ledejä. Kortilla on myös NXP:n antureita, kytkimiä sekä liitin laajennuksia varten. Korttia tukee laaja tarjonta työkaluohjelmistoja ja nettipalveluita.

Päivitetty 26.10.2016 Suomen osuutta (Lisää tästä, LINKKI)

LISÄÄ: micro:bit Educational Foundation (LINKKI) ja aiempi Uudenteknologian uutinen BBC micro:bitistä (LINKKI)

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639