Video: Lisätty todellisuus voitti kisan – Aalto valmistaa

Neste toteuttaa lisättyä todellisuutta hyödyntävän oppimistyökalun. Tulevaisuuden teknologioiden Pre-order the Future -voittajakonseptiksi on valittu oppimistyökalu EduCycle. Lisätyn todellisuuden avulla lapset voivat hahmottaa pelin keinoin, miten ihmisten tekemät valinnat vaikuttavat ilmastopäästöihin. Mukana linkki konseptin videoesittelyyn.

Hanke kuvastaa Nesteen halua viedä uusiutuvia raaka-aineita uusille alueille, kuten muoveihin ja kemikaaleihin. Voittajakonsepti EduCycle on lisättyä todellisuutta hyödyntävä, interaktiivinen oppimistyökalu. EduCycle on interaktiivinen, holografinen simulaatio, jota lisätty todellisuus (augmented reality) -teknologia tehostaa entisestään.

EduCyclen avulla lapset oppivat ymmärtämään paremmin esimerkiksi hiilen kiertokulkua ja ihmisten valintojen vaikutuksia ilmastoon ja ympäristöön. Kun pelialustalle lisätään tai siitä poistetaan erilaisia elementtejä, kuten rakennuksia, autoja tai puita, pelaaja pääsee havainnoimaan luonnon reaktioita.

Kilpailun edetessä arvailtiin, tuleeko Neste oikeasti toteuttamaan varsin futuristisia ideoitaan. Nyt Neste ilmoittaa rakentavansa Aalto-yliopiston kanssa EduCycle-laitteen prototyypin kevääksi 2017. Laite tullaan rakentamaan pitkälti uusiutuvia raaka-aineita käyttäen.

Voittajakonseptin valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen, Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala , hankkeen futurologi Prince Ea , professori Jaana Beideler Aalto yliopistosta ja koululainen Veera Vihmo .

Hankkeen keulakuvana toimii yhdysvaltalainen futurologi ja spoken word -artisti Prince Ea, jonka kanssa tehdyt videot ovat keränneet yli 350 miljoonaa katselukertaa maailmanlaajuisesti.

LISÄÄ: EduCycle (LINKKI, video) ja muut Pre-order The Future -hankkeet. (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639