Ultraterävät televisiot nostivat suosiotaan

Kodintekniikan myynti oli hienoisessa kasvussa vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo Elektroniikan tukkukauppiaiden tilastot. Suurimmat kasvuluvut nähtiin entistä terävimmissä ultra-hd-televisioissa.

Kappalemäärissä mitattuna uhd-televisioiden osuus oli jo reilu neljännes. Normaalia kalliimpina ne kattavat lähes puolet tv-kaupan arvosta. Älypuhelimia ostettiin edelleen yli 1,6 miljoonaa kappaletta tammi-syyskuun aikana.

Televisioon kytkettävien digiboksien (-22,3 %) ja blu-ray-soittimien (-21,5 %) myynti jatkoi laskuaan viime vuoden kolmeen neljännekseen verrattuna. Kansa osti niiden sijaan langattomia kaiuttimia ja kuulokkeita älypuhelimiin. Musiikkia kuunnellaankin yhä useammin älypuhelimesta.

Uudenlaisesta kehityksestä kertovat myynnin kasvulukemat langattomien monihuone- (28,8 %) ja bluetooth-kaiuttimien (52,4 %) sekä hifi- ja mobiilikuulokkeiden (24,2 %) ryhmissä. Tv-ääntä kohentavien soundbar- ja soundbase-tyyppisten erikoiskaiuttimien myynti kasvoi sekin 18,5 prosenttia.

Kamerakaupan taantuma (-16,3 %) näkyy kaikissa tuoteryhmissä. Suurin lasku nähtiin action-videokameroiden (-40,3%) ja kotivideokameroiden (-26,1 %) kohdalla.

Valokuvakameroiden keskihinta nousi vuoden kolmella ensimmäisellä neljänneksellä peräti 33,6 prosenttia. Kaupan arvossa mitattuna suurimman tuoteryhmän muodostavat peilietsimellä varustetut järjestelmäkamerat.

Peruskameroiden markkinaa syö älypuhelimet, joita ostettiin edelleen yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Niiden kohdalla kasvoivat sekä myynnin arvo (2,0 %), kappalemäärät (1,4 %) että keskihinta (0,6 %).

Älykelloja ostettiin 116 931 kappaletta, ja kasvua oli sekä myynnin arvossa (43,5 %), kappalemäärissä (2,5 %) että keskihinnassa (40,1 %). Tietokoneiden myynti kasvoi 9,8 prosenttia, mutta tablettien laski 24,9 prosenttia.

Kuva: Philips

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639