Huawei paketoi uutuusmalliin nopeasti ladattavan akun

Huawei esitteli Münchenissä pidetyssä lanseeraustilaisuudessa 4000 milliampeerin akulla varustetun Mate 9 -puhelimen. Uutuusmallin akku voidaan ladata nopeasti SuperCharge tekniikalla. Se suojattu uusimilla turvaratkaisuilla.

Samsungin kompurointi kännykkäakuissa nousee esille, kun Huawei korostaa uuden akun olevan varustettu viimeisimmillä turvastandardeilla. Siinä on 5-porttinen Super Safe  -suojaus, joka mahdollistaa reaaliaikaisen jännitteen, virran ja lämpötilan seurannan.

Huawei lupaa uusien virransäästöominaisuuksiensa ansiosta akun kestävän jopa reilu kaksi päivää. Mate 9 puhelimen SuperCharge-pikalataustekniikka, jonka myötä puhelimen saa ladattua päiväksi vaivaisessa 20 minuutissa.

Puhelimen ytimenä on valmistajan mukaan maailman nopein Kirin 960-prosessoripiiri. Se on varustettu kahdeksanytimisillä ARM Cortex-A73/A53 -suorittimilla ja Mali G71 -grafiikkaprosessorilla.

Grafiikkaprosessori on 180 prosenttia suorituskykyisempi ja 40 prosenttia energiatehokkaampi kuin edeltäjänsä. Kirin 960 hyödyntää Huawein mukaan täysin Android 7.0:n Vulkan grafiikkastandardia, joka kasvattaa graafista suorituskykyä jopa 400 prosenttia.

Puhelimessa on kuluttajamalli P9:n tavoin  Leican kanssa kehitetty kaksoiskameraratkaisu, 12 megapikselin RGB-kuva-anturilla sekä 20 megapikselin monokromikennolla.

Uutta on myös Androidin päälle tehty EMUI 5.0-käyttöliittymä. Mate 9:ssä on algoritmi, joka oppii tunnistamaan käyttäjänsä tyypillisimmät puhelimen käyttötavat ja tuo suosituimmat sovellukset automaattisesti.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639