Teollinen internet tuli öljynporauslaivaan

Tamperelaisen Remionin Rolls-Roycelle toimittama etävalvontajärjestelmä on kansainvälisesti merkittävä aluevaltaus. Valtamerialuksilla IoT-tekniikkaa on hyödynnetty vasta vähän, mutta suunta on kohti miehittämättömiä robottialuksia. Niiden etäohjaustekniikkaa kehitetään parhaillaan tiiviisti.

Teollinen internet tuo selkeitä säästöjä myös merellä. Silti aivan täysin uudesta asiasta ei ole kyse, sillä rajoitettuja etävalvontajärjestelmiä on toteutettu jo vuosia.

etavalvomoohjelmistoremionwww
Remionin Regatta tarjoaa laite- ja alustariippumattoman tuotteen etävalvontaan sekä teollisen internetin hyödyntämiseen – datan keräämisestä aina jalostetun tiedon reaaliaikaiseen visualisointiin.

Tamperelainen Remion on 15 vuoden ajan kehittänyt koneiden ja laitteiden etävalvontajärjestelmiä. Tuorein projekti on ollut kunnonvalvontajärjestelmä  öljynporauslauttojen ja -alusten potkurijärjestelmiä valmistavalle Rolls-Roycelle.

’’Moderni etävalvonta nostaa datatulvasta esiin tyypilliset ongelmatilanteet ja ohjaa ongelmien äärelle, sanoo Remionin toimitusjohtaja Jukka Kivimäki.

Rolls-Roycen saamat tulokset osoittavat hänen mukaan selkeästi, miten datan käsittelyssä manuaalinen työ kannattaa minimoida. Säästöjen ohella teollinen internet kiihdyttää yritysten huolto- ja kunnossapitopalveluiden kehitystä. Rolls-Roycella Condition Monitoring -liiketoiminta kasvaa parhaillaan 30–40 prosentin vuosivauhtia.

Etävalvontajärjestelmä on siirtänyt toiminnan painopistettä potkurilaitteiden reaktiivisesta tohtoroinnista entistä ennakoivampaan suuntaan.

’’Etävalvontajärjestelmän ansiosta potkurilaitteiden vian määritys ja ratkaisu on nopeutunut parista päivästä muutamaan sekuntiin, toteaa Rolls-Roycen kunnonvalvontajohtaja Lars-Erik Saarinen Remionin Regatta-järjestelmästä.

Tulevaisuudessa laivaa ohjataan etänä, uskotaan Roll Roycessa. Yritys on hakenut itsenäisesti kulkevien rahtialusten toteuttamiseen tutkimus- ja tuotekehitysväkeä. ’’Tavoitteenamme on lähitulevaisuudessa kehittää autonominen alus, joka on täysin etäohjattavissa ja valvottavissa maalta käsin’’, kertoo Rolls-Roycen Lars-Erik Saarinen.

Suomessa meriteollisuuden etävalvontaa kehitetään myös ABB:ssä ja Wärtsilässä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639