Älykellojen pioneeri epäonnistui – uusia yrittäjiä kisaan?

Amerikkalainen Fitbit on ostamassa amerikkalaisten talouslehtien mukaan vaikeuksiin joutuneen älypuhelinvalmistaja Pebblen ohjelmisto-toiminnot. Kellojen muukin tekniikka on myynnissä, joten älykellokisaan voi ilmestyä myöhemmin uusia toimijoita.

Amerikkalainen Pebble kehitti ensimmäisenä sykemittareiden ja urheilukellojen rinnalle älykello Pebblen, mutta yritys ei koskaan saanut myyntiä kunnolla lentoon. Kisa koveni, kun Apple tuli omalla mallillaan markkinoille ja Android-pohjaisia älykelloja tulvi markkinoille.

Talousvaikeuksiin joutunut mennyt yritys ei toimita amerikkalaistietojen mukaan uusia Pebble Time 2- ja Pebble Core älykelloja vaan yritys tulee palauttamaan rahat netissä ennakkoon tilanneille. Tuleeko mallit jossakin vaiheessa toisen yrityksen kautta jää nähtäväksi.

Uusiteknologia-lehti esitteli älykellojen ohjelmointia uusimmassa numerossaan 2/2016. Viisisivuinen Tomi Engdahlin tekemä ohjelmointiartikkeli on luettavissa vapaasti issuu-näköislehtenä nettiselaimen avulla.

LISÄÄ: Bloombergin Pebble-myyntiuutinen (LINKKI)  ja Uusiteknologia 2/2016 artikkeli älykellojen ohjelmoinnista sivulta 33 alkaen  (LINKKI)

Kuva: Pebble

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!