Valmiit verkkoliittymät moottorikäynnistimeen

Eaton laajentaa PowerXL DE1 -valikoimaansa uudella DE11-mallisella säädettävällä moottorikäynnistimellä eli VSS-laitteella (VSS, Variable Speed Starter). VSS DE11 -laitteessa on valmiina Modbus-käyttöliittymä ja valmius Eatonin SmartWire-DT -liitäntään, minkä lisäksi laite on myös mahdollista liittää suoraan CANopen-käyttöliittymään.

Uudet väyläliitännät mahdollistavat Eatonin moottorikäynnistimen käytön monissa konetekniikan sovelluksissa ja täyttää ErP-direktiivin vaatimukset yksinkertaisesti, tehokkaasti ja kustannukset minimoiden.

VSS on uusi laitekategoria, jonka Eaton on tuonut markkinoille. Prosessien ja laitteistojen minimitehokkuuden vaatimukset, esimerkiksi pumppu- ja tuuletinsovelluksissa, edellyttävät usein elektronista nopeuden säätöä.

Monet taajuusmuuttajat ovat Eatonin mukaan kuitenkin vaikeita käyttää ja sisältävät useita tarpeettomia toimintoja, kun taas käynnistimet ovat helppokäyttöisiä, mutta niiden toiminnat ovat rajoitetut. VSS-laite paikkaa tämän aukon tarjonnassa yhdistäen kummankin laitteen parhaat puolet.

Aivan kuten DE1, myös DE11 mahdollistaa säädettävän moottorikäynnistämisen sovelluksille 7,5 kilowattiin asti. Se on heti käyttövalmis eikä vaadi säätöjä tai parametrien asettamista. Plug-in-liittimet mahdollistavat esiasennuksen, mikä säästää koneinsinöörien ja valvontakaapin rakentajien aikaa ja vaivaa.

Laitteen tehdasasetuksia on helppo muuttaa sovellukseen sopiviksi. Asentaja voi käyttää universaalia plug-in-konfigurointimallia ja säätää tehdasasetuksia vain ruuvimeisseliä käyttämällä – näppäimistöä, ohjelmistoa tai käyttöohjetta ei tarvita. Perinteisiin ratkaisuihin verrattuna malli voi lyhentää asennusaikaa jopa 70 prosentilla.

LISÄÄ: Lisätietoja: Eaton (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016