Nokia ostaa big data -analytiikkaa

Nokia ostaa yhdysvaltalaisen verkkojen big data -analytiikkaan keskittyneen Deepfieldin. Kyseessä on IP-verkon suorituskyvyn hallintaan ja turvallisuuteen keskittynyt yritys.

Amerikkalainen Deepfield tarjoaa integroituja pilvi-, sovellus- ja IP-verkon inside-tietoa reaaliajassa, jotta asiakkaat voivat nopeasti parantaa verkon suorituskykyä, tehokkuutta ja turvallisuutta

Yrityksen tekniikka ohjaa ja opastaa SDN-ohjaimia tekemään automaattisia muutoksia verkkoihin, jotta ne voivat sopeutua nopeasti sovellusten kysynnän sekä siirto- ja liikennemallien muutoksiin

Verkkoyhtiönä Nokian haluaa laajentaa yritysostolla analytiikan ohjaamassa verkko- ja palveluautomaatiossa. Yhtiö katsoo tulevaisuudessa liikenteen määrittelyn olevan entistä suuremmassa arvossa.

Pilvipalveluyritysten Netflixin, Hulun, HBO Gon, Google Docsis ja Facebookin liikenne muodostavat yli 60 prosenttia verkon liikenteestä Silti niitä välittävillä tahoilla on varsin rajallinen käsitys siitä mitä vaikutuksia sovellusliikenteellä on heidän verkoille ja tilaajille.

Nokia aikoo kytkeä Deepfield big data -analytiikan yhteen avointen SDN-alustojen dynaamisien valvontavoimavarojen kanssa. Näin verkot voivat sopeutua nopeasti sovelluskysynnän sekä siirto- ja liikennemuotojen muutoksiin.

”Uskomme, että tämä ominaisuus vain kasvaa tärkeämmäksi verkkojen ja sovellusten monimutkaistuessa, monipuolistuessa ja tullessa yhä dynaamisemmiksi’’, sanoo Nokian IP/Optical Networks -liiketoimintaryhmän Basil Alwan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016